Fotbal intern

Scandal în Liga 1 Betano! Unul dintre cei mai buni jucători, scos din lot în războiul conducerii! “Vreau să plec!”

05.12.2018 | 18:44
Scandal in Liga 1 Betano Unul dintre cei mai buni jucatori scos din lot in razboiul conducerii Vreau sa plec

Atmosfera explozivă de la club continuă. Scandal la Poli Iași: Ionuț Panțîru acuză faptul că ar fi fost scos din lot pentru că nu ar fi dorit să se implice în conflictul purtat între taberele Sabo – Selymeș și Ambrosie – Stoican.

Unul dintre cei mai buni fotbaliști ai formației moldovene, Panțîru nu este luat în calcul de antrenorul Stoican pentru al doilea meci consecutiv. Cum s-a ajuns în această situație? FANATIK a stat de vorbă cu jucătorul în vârstă de 22 de ani.

Scandal la Poli Iași! Ionuț Panțîru, scos din lot pentru că nu l-a atacat pe Sabo? “Nu am primit nicio explicație!”

Este unul dintre cei mai promițători jucători de la Poli Iași, dar s-a trezit brusc că nu mai face parte din lotul primei echipe. Este povestea lui Ionuț Panțîru, fundașul lateral de la Poli Iași. Fotbalistul a greșit în partida cu FCSB, când a făcut un penalty după ce l-a faultat pe Dennis Man, iar de atunci nu mai prinde echipa. “Da, e adevărat că nu sunt păstrat în lot din nou. Domnul Stoican nu mi-a dat nicio explicație. În trecut, fotbaliștilor li s-a mai spus de ce nu joacă, dar mie nu mi s-a spus nimic”, spune Panțîru pentru FANATIK.

De ce oare a luat Stoican această decizie? Surse din interiorul grupării moldovene susțin că Panțîru a căzut victimă în războiul conducerii între taberele lui Sabo și Ambrosie. Fotbalistul ar fi vorbit frumos despre stabilitatea financiară de la Iași și ar fi fost considerat ca fiind de partea lui Sabo. Ce spune jucătorul?

Am încercat și eu să înțeleg… După meciul cu FCSB am gândit că poate am fost pedepsit pentru că am făcut un penalty, dar acum… Încep să mă gândesc că e vorba despre altceva! Eu știu ce și cât pot. Pentru faptul că nu mi-am exprimat părerea pro sau contra în legătură cu conducerea clubului se pare că nu-s bun nici în lot de două meciuri!”, afirmă apărătorul lateral.

Ionuț Panțîru în duel cu Olimpiu Moruțan
Ionuț Panțîru este unul dintre cei mai buni fotbaliști de la Poli Iași, deși în partida cu FCSB a făcut un penalty inexplicabil

E decis să plece dacă situația nu se schimbă: “Nu o să mor la Iași!”

Supărarea tânărului jucător este cu atât mai mare cu cât situația sa la gruparea din Copou era una foarte bună înaintea acestui episod. Ionuț Panțîru e convins că va părăsi echipa din Iași dacă va fi ținut în continuare în tribune de Flavius Stoican.

Dacă așa se consideră, că nu pot să ajut echipa, eu vreau să plec mai departe în cariera mea la un club care nu-mi evaluează valoarea în funcție de declarații pentru sau împotriva conducerii. Sunt fotbalist și sunt plătit să joc fotbal, nu să dau afară sau să angajez patroni la echipă.

Nu o să mor la Iași, vă dați seama. Cariera unui jucător este foarte scurtă, trece rapid și trebuie să mă gândesc și la viitorul meu. Dacă nu-s bun pentru Iași, îmi doresc să încheiem socotelile și să plec la o echipă care să mă aprecieze. Am salariile la zi aici, nu am de ce să mă plâng de nimic din acest punct de vedere. Vreau doar să joc fotbal”, a încheiat Panțîru.

Fotbalistul mai are contract până în 2022 cu Poli Iași și a mai fost în colimatorul lui Flavius Stoican după ce a avut un conflict cu veteranul Andrei Cristea, care a sărit să-l “altoiască”.

Ce spune Flavius Stoican: “Așa îl responsabilizez!”

Antrenorul ieșenilor a vorbit pentru FANATIK despre situația lui Panțîru. Flavius Stoican își asumă în totalitate decizia excluderii momentare a acestuia din lot, dar spune că nu are nici o legătură cu războiul pentru putere de la Iași.

Panțîru nu face parte din lot și este decizia mea. Trebuie să își aștepte din nou rândul. Nu are nicio legătură cu nu știu ce război al conducerii. Eu țin foarte mult la toți jucătorii, dar ei trebuie să înțeleagă că avem nevoie să fie atenți mereu, la orice fază. Nu e o pedeapsă pentru greșeala din meciul cu FCSB, dar nu mai este un copil și are nevoie să fie responsabilizat.

Fiecare fotbalist are șansa lui și cei tineri vreau să fie conștienți că nimeni nu e bătut în cuie în echipă. Panțîru e normal să fie dezamăgit, dar va primi și el din nou o oportunitate. Clar rămâne, din punctul meu de vedere, nu se pune problema să îl dăm“, a declarat Stoican.