Fotbal international

Scandal în lotul Macedoniei înaintea partidei cu Germania. Un jucător important a fost exclus din lot

30.03.2021 | 17:58
Scandal in lotul Macedoniei inaintea partidei cu Germania Un jucator important a fost exclus din lot
ADVERTISEMENT

Ilija Nestorovski, atacantul lui Udinese și al naționalei Macedoniei de Nord a fost exclus din lot pentru partida cu Germania. Vârful a fost pedepsit pentru gesturile făcute după golul marcat cu Liechtenstein. 

Nestrovski a marcat golul de 5-0 în meciul cu Liechtenstein și a celebrat adresând cuvinte obscene către o cameră de filmat. El a explicat că mesajul a fost adresat unor persoane care i-au amenințat familia.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, oficialii macedonieni nu au avut milă de vârf, pe care l-au exclusi din lotul lui Angelovski. Astfel, Nestorovski nu va putea juca la Duisburg, în meciul cu Germania.

Scandal în lotul Macedoniei înaintea partidei cu Germania. Nestorovski, celebrare controversată

În minutul 58 al partidei cu Liechtenstein a intrat Ilija Nestorovski în echipa Macedoniei de Nord. Atacantul lui Udinese a avut impact instantaneu, oferind pasa decisivă la golul de 4-0 marcat de Elmas.

ADVERTISEMENT

După 20 de minute, Nestorovski a și înscris, din penalty, iar după gol a oferit o scenă care a stârnit dezbateri dure în Macedonia de Nord. El a mers în dreptul unei camere de filmat a televiziunii care transmitea partidei.

Și-a dus degetul la gură, cerând liniște, iar apoi a pronunțat câteva cuvinte obscene. Ulterior, atacantul a explicat cui îi erau adresate injuriile și de ce a simțit nevoia să se exprime astfel.

ADVERTISEMENT

„Reacția mea a fost adresată celor trei indivizi care m-au amenințat și m-au insultat. Am fost jignit și eu dar și familia mea. Știu bine acei indivizi cine sunt. Îmi pare rău pentru toți cei care au crezut că mesajul e pentru ei”, a spus Nestorovski.

Antrenorul l-a exclus din lot

Autor a 10 goluri în 46 de apariții în tricoul macedonienilor Nestorovski nu a reușit să îl convingă pe selecționerul Igor Angelovski prin explicația sa și a fost exclus din lot înaintea partidei cu Germania.

ADVERTISEMENT

„Sunt bucuros că și-a cerut scuze și a explicat motivul pentru care a acționat așa. În orice caz, un astfel de comportament este absolut inacceptabil, din partea unui fotbalist al naționalei”, a explicat selecționerul Angelovski, conform Football Italia.

Atacantul lui Udinese a evoluat și în partida România – Macedonia de Nord 3-2. El a fost titular și a ieșit în minutul 54. Suspendarea atacantului este valabilă timp de doar un meci, au anunțat macedonienii.

ADVERTISEMENT