News

Scandal în Lugoj. Producătorii olteni au interzis în piețe. Cum justifică primarul decizia controversată

08.04.2021 | 08:38
Scandal in Lugoj Producatorii olteni au interzis in piete Cum justifica primarul decizia controversata
ADVERTISEMENT

Scandal în Lugoj după ce mai mulţi producători de legume din judeţul Olt nu au fost lăsați să-și vândă produsele în piața agroalimentară. Aceștia îl acuză de discriminare pe primarul orașului. 

Un grup de producători de legume din comuna Desa, judeţul Olt, reclamă faptul că nu mai pot să-şi vândă produsele în piaţa din Lugoj.

ADVERTISEMENT

Aceștia au transmis un memoriu în care reclamă faptul că, deşi îşi vând produsele de 25 de ani în Lugoj, în acest an au fost înştiinţaţi de către noul primar al oraşului, Claudiu Buciu, că nu li se vor mai încheia contracte pentru mesele din piaţă, potrivit publicaţiei locale Lugojeanul.ro.

Producătorii olteni  sunt revoltați. Nu au voie să vândă în Lugoj. ”Dacă vrei să faci loc în piaţă, scoţi bişniţarii, nu producătorii”

„În luna decembrie 2020, am fost chemaţi de Administraţia pieţei din Lugoj să reînnoim contractele de închiriere pentru mesele din piaţa de legume şi fructe, dar ulterior am fost anunţaţi că domnul primar nu mai doreşte să reînnoim aceste contracte.

ADVERTISEMENT

În 15 martie, am reuşit să obţinem o audienţă la domnul primar, care ne-a spus că nu mai doreşte să vină oltenii în această piaţă”, a spus Dan Enea, pentru Lugojeanul.

Unul dintre producătorii din Olt a declarat că în piaţa agroalimentară din Lugoj li se permite accesul „bişniţarilor”.

ADVERTISEMENT

„Noi am avut mese închiriate de opt ani, de când s-a construit piaţa nouă. Suntem 25 de producători care vindem în piaţă. Dintre toţi, 80 la sută sunt bişniţari, dar numai nouă, oltenilor, ne-a luat mesele. Dacă vrei să faci loc în piaţă, scoţi bişniţarii, nu producătorii”, a declarat Alin Gligă, pentru Adevărul.

Ce spune primarul din Lugoj? ”E decizia mea. Îmi asum. Sunt atâtea pieţe în România, să vândă acolo”

„Interesul nostru direct este să sprijinim producătorii locali. Lugojul a luat credit bancar pentru a construi piaţa. Lugojenii plătesc acel credit. Deci ei trebuie sprijiniţi în primul rând”, a declarat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.

ADVERTISEMENT

„Nu le-am semnat contractele pentru că eu doresc să sprijin producătorii locali din Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara. E decizia mea. Îmi asum. Sunt atâtea pieţe în România, să vândă acolo. Aici vreau să îşi vândă produsele producătorii locali pentru că şi ai noştri au solarii, de roşii, de castraveţi, de ardei. Ei spun că nu sunt producători (n.red. cei care vând legume şi fructe) în piaţă. O să mă duc să îi caut om cu om şi cine nu e producător pleacă”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

ADVERTISEMENT