News

Scandal în Parlament. George Simion a rămas fără microfon. Dan Tanasă a sărit în apărarea lui

George Simion și colegul său din AUR, Dan Tanasă, au fost în centrul atenției din nou în Parlamentul României după ce s-a iscat un scandal.
08.11.2022 | 15:22
Scandal in Parlament George Simion a ramas fara microfon Dan Tanasa a sarit in apararea lui
Scandal AUR în Parlament. Foto: Stirile PRO TV
ADVERTISEMENT

Scandalul, așa cum a fost numit de cei prezenți în sală, i-a avut protagoniști pe deputatul AUR George Simion și pe colegul său Dan Tanasă.

Scandal în Parlament cu George Simion și Dan Tănasă

Cei doi au fost nemulțumiți după ce lui George Simion i s-a tăiat microfonul în timp ce își spunea părerea referitor la o lege care afectează românii din diaspora.

ADVERTISEMENT

Mai exact, legea care a primit votul final prevede reducerea numărului de români care pot cere înființarea unor astfel de centre în diaspora, de la 5000 la 2000, dar și suplimentarea personalului din aceste centre. Pe scurt, un astfel de centru va putea fi înființat mult mai ușor, fiind nevoie de doar 2.000 de oameni care să îl solicite, nu 5.000 cum era până acum.

George Simion a luat cuvântul în plen ca să vorbească despre acest proiect de lege, după ce acesta fusese discutat. Conform Stirile PRO TV, președintele de ședință a cerut să i se taie microfonul lui Simion, fapt care l-a înfuriat pe liderul AUR.

ADVERTISEMENT

În ajutorul său a sărit deputatul AUR Dan Tanasă care l-au înconjurat pe secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, George Cârciu. Acesta le-a replicat: ”Gata, gata”, conform celor prezenți în sală.

USR a criticat dur această nouă lege care, în opinia fostului lider Dan Barna, nu ar face altceva decât să creeze ”sinecuri” pentru pilele celor din PSD, care ar putea angaja la aceste centre rude sau prieteni pe salariu de ministru.

ADVERTISEMENT

”Prin votul de astăzi li se dă dreptul comunităților românilor din diaspora, din multe țări, să ceară Guvernului: Trimiteți-ne un șef de la București cu salariu de ministru. Sper să le fie de folos”, a transmis, în plen, deputatul Dan Barna.

Conform datelor oficiale, în diaspora trăiesc aproximativ 4 milioane de români, care sunt plecați în străinătate la muncă de cel puțin 12 luni.

ADVERTISEMENT

”Conform datelor de la ONU după cetățenie sunt undeva la 4 milioane. După un studiu OECD din 2018, era undeva la 3.4-3.6 milioane. După cifrele noastre și ale Eurostat sunt în jur de 3.5-3.6 milioane”, au transmis autoritățile în urmă cu câteva luni.

ADVERTISEMENT