News

Scandal în Parlament. George Simion a sărit la gâtul lui Virgil Popescu: ”Un hoț”

La dezbaterile organizate luni în Parlament pentru legea offshore, președintele AUR, George Simion, l-a jignit pe ministrul energiei, Virgil Popescu, pe care l-a făcut ”hoț”.
17.05.2022 | 12:57
Scandal in Parlament George Simion a sarit la gatul lui Virgil Popescu Un hot
George Simion a fost în centrul atenției la dezbaterile pentru legea offshore. Foto: facebook.com/george.simion.unire
ADVERTISEMENT

George Simion a solicitat în plenul Camerei, scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului legii offshore. Demersul său n-a avut succes, iar deputaţii i-au respins propunerea la vot.

George Simion l-a jignit pe Virgil Popescu

La un moment dat, liderul AUR l-a întâlnit pe Virgil Popescu și l-a atacat dur: ”Ăsta este hoțul de ministru al energiei! Ministrul energiei și reprezentantul OMV Petrom. Iubire mare, trebuie să dăm gazele la austrieci. Hoțul acesta… Nevasta lui are o benzinărie OMV Petrom. Și vine astăzi în fața dumneavoastră… Este un hoț!”

ADVERTISEMENT

Virgil Popescu nu a răspuns insultelor. Un alt scandal a fost întreținut de către deputatul Dan Tănasă. Cel țintit a fost reprezentantul Asociației patronale de Petrol și Gaze, care a venit în Comisie pentru a asista la dezbateri.

Și George Simion l-a jignit pe reprezentantul APPG. În cele din urmă, el a trebuit să părăsească sala din cauză că reprezentanții AUR nu dădeau semne că se liniștesc.

ADVERTISEMENT

Liderii AUR susțin că statul român este cel care pierde și doar investitorii străini au de câștigat de pe urma unui astfel de proiect de lege. George Simion acuză că investitorii au și exploatările de gaze și vor fi principalii beneficiari, în timp ce statul ar urma să câștige mai puțin decât aceștia.

Acuzațiile liderului AUR

Pe ordinea de zi săptămâna aceasta este proiectul de lege pentru modificarea şi completarea legii 256/2018 referitoare la perimetrele petroliere offshore. Se dezbate sub rezerva primirii raportului comun. Atâta hărnicie din partea Camerei Deputaţilor, pe repede înainte… Acest proiect de lege pe care l-aş compara ca mărime a furtului cu vânzarea Petrom aş vrea să îl retragem de pe ordinea de zi“, a spus Simion.

ADVERTISEMENT

Solicitarea lui a fost respinsă de deputaţi cu 21 voturi pentru şi 133 contra. ”Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi, proiectul de la poziţia 5 rămâne să se dezbată sub rezerva depunerii raportului”, a anunţat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Daniel Suciu, care a condus şedinţa.

În cele din urmă, cele două comisii au reușit să dea un raport, care conține câteva modificări tehnice. Doar patru parlamentari au votat împotrivă. Proiectul legii offshore a fost adoptat de Senat, ca primă cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

ADVERTISEMENT