News

Scandal în Parlament între jurnaliști și un lider PNL! „Nesimțiților!”

19.06.2019 | 12:15
Scandal in Parlament intre jurnalisti si un lider PNL Nesimtitilor

La doar câteva ore după ce moțiunea de cenzură a opoziției a picat fără drept de apel a izbucnit un alt scandal în Parlamentul României. De data aceasta protagoniști au fost jurnaliștii acreditați la Camera Deputaților și un lider PNL. Ben-Oni Ardelean i-a făcut “nesimțiți” si “tupeiști” pe ziariștii care au vrut să asiste la discuțiile din comisiile reunite de politică externă. Nu s-a mulțumit cu atât politicianul care i-a amenințat pe jurnaliști că le ia și legitimația de intrare în Parlament.

Scandal în Parlament între jurnaliști și un lider PNL!

De remarcat că jurnaliștii au solicitat să fie prezenți în comisie în momentul în care aleşii discutau despre declarația comună a Parlamentului privind situația din Republica Moldova. Liberalul s-a supărat însă atunci când a observat că ziarișii numărau parlamentarii prezenți. Conștient de absențele nemotivate ale colegilor din PNL, dar și ale celor de la putere, Ben-Oni Ardelean a trecut la amenințări.

De remarcat că, în mod normal, ședința nu se putea desfășura din lipsă de cvorum. Ben Oni Ardelean, împreună cu președintele comisiei, senatorul PSD Cristian Dumitrescu, s-au opus prezenței jurnaliștilor la lucrările comisiei, pe motiv că aceasta nu este publică. Până la urmă, Comisia a fost suspendată din cauza absenteismului, iar prim vicepreședintele PNL a ținut să îi amenințe pe jurnaliști că va vorbi la conducerea Camerei Deputaților să li se ridice acreditările. Nu înainte de a-i numi pe aceştia ”nesimțiți” și ”tupeiști”.

Scandal în Parlament între jurnaliști și un lider PNL! Ben Ordi Ardelean
Ben Ordi Ardelean în fotografia de prezentare de pe site-ul Camerei Deputaților. sursa foto – facebook

Ce le-a reproșat jurnaliștilor

„Nu accept niciun fel de tupeu și nesimțire din partea nimănui, indiferent cine este acela”,  a răbufnit Ben-Oni Ardelean împotriva jurnaliştilor. „Nu mai încercați prin nesimțire și prin tupeu să-mi spuneţi mie când să votez accesul presei şi dacă mai faceţi presiuni de genul respectiv vă mai spun o chestiune foarte simplă și una care o să se aplice.

Nu o să cer imperativ ca pentru chestiunile respective, care v-am spus ca sunt legate de nesimţire şi tupeu, o să cer ca în momentul respectiv să vi se retragă acreditarea”, a amenințat liberalul.