News

Scandal în Parlament la ora premierului. Cîțu: ”Mă contestă slugile lui Dragnea și Vâlcov”

22.02.2021 | 18:05
Scandal in Parlament la ora premierului Citu Ma contesta slugile lui Dragnea si Valcov
ADVERTISEMENT

Florin Cîţu a participat luni în Parlament la ”Ora premierului”, la solicitarea grupului parlamentar al PSD. Dezbaterea, care a debutat în jurul orei 17.00, a fost un prilej de scandal între primul ministru și rivalii social-democrați.

Șeful Executivului și-a început ofensiv discursul din fața parlamentarilor și a spus că pe el în contestă ”slugile lui Liviu Dragnea și ale lui Darius Vâlcov”.

ADVERTISEMENT

PSD-ul nu a rămas dator și, prin vocea liderului Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe premier că, prin modul de guvernare, ”fură bani din buzunarul fiecărui român”.

Ora premierului, prilej de scandal în Parlament. Cîțu: ”Mă contestă slugile lui Dragnea și Vâlcov”

Apărut în fața parlamentarilor PSD, care l-au chemat să dea explicații privind guvernarea și bugetul de stat pe 2021, Florin Cîțu și-a atacat virulent rivalii politici încă din start. Acesta a început dezbaterea acuzând că este contestat de ”slugile lui Dragnea și ale lui Vâlcov”.

ADVERTISEMENT

Cei de la PSD au venit în Parlament cu mai multe figuri făcute din carton: Klaus Iohannis cu schiurile, Dan Barna cu un sac cu euro, Raluca Turcan cu o coasă și Ludovic Orban cu un trabuc.

”Cine mă contestă pe mine? Ciolacu, Grindeanu, slugile lui Dragnea și Darius Vâlcov. Sorin Grindeanu, omul Ordonanței 13, care a scos mii de romani în stradă. Același premier care a făcut în România un lucru inedit: a fost dat jos de propriul partid. Nu s-a dus acasă, s-a ținut de scaun.

ADVERTISEMENT

PSD e obișnuit cu asta. Și-a mai dat jos un premier, pe Tudose. Marii gânditori, Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, s-au găsit să pună amendamente la buget. Ei propun să nu mai plătim contribuția la Comisia Europeană. De acolo vor ei să ia bani. Nu voi permite asta. România are un parcurs european obișnuit și nu voi permite PSD să interfereze.

Avem un buget construit în jurul investițiilor. Și anul trecut, oamenii ăștia ne spuneam cum distrugem Romania. În cea mai mare criză din ultimii 100 de ani am avut cea mai mare creștere economică. V-am demonstrat cum se face”, a spus premierul.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, acuzații grave la adresa premierului: ”Furați din buzunarul fiecărui român”

Imediat după discursul lui Cîțu, de la pupitru a venit reacția PSD. Preşedintele social-democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că premierul a împrumutat 600.000 de euro în cele 10 minute în care a vorbit.

”V-am ascultat cu mare atenție, domnule premier, aţi vorbit vreo 10 minute. În tot acest timp aţi împrumutat România cu 600.000 de euro. 1.000 de euro pe secundă, bani furaţi din buzunarul fiecărui român, pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri.

Domnule Cîţu, nu aveţi bani să le plătiţi salariile restante minerilor din Valea Jiului, deşi în campanie aţi găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală.

Culmea, nu v-a folosit la nimic, pentru că aţi pierdut alegerile. Daţi-le banii oamenilor urgent. Nu vă mai bateţi joc de ei, sunt banii munciţi şi meritaţi de către mineri.

Din păcate, ați dovedit că nici să mori nu a gratis. Ați tăiat până și ajutorul de înmormântare. Știe tot poporul că pentru dumneavoastră totul se reduce la bani. Una spuneți și alta faceți. Ați mințit copiii și nu le-ați mărit alocațiile. V-ați bătut joc de părinții noștri. Nu ați respectat legea, deși le-ați promis că le măriți pensiile.

Sunteți plini de ură față de bugetari, față de mediul privat. Spuneți-le românilor că ați mințit. Nu ați citit nici măcar legea salarizării. Duceți-vă acasă”, a fost replica lui Ciolacu la dezbaterile de la ”Ora prim-ministrului”.

ADVERTISEMENT