News

Scandal în plină pandemie de coronavirus! Gravidele nu vor ca Filantropia să devină spital COVID-19

27.03.2020 | 17:11
Scandal in plina pandemie de coronavirus Gravidele nu vor ca Filantropia sa devina spital COVID19
ADVERTISEMENT

România nu este scutită de scandal în plină pandemie de coronavirus! Autoritățile încearcă de zor să găsească soluții, dar nu întotdeauna cele alese sunt pe placul tuturor. Așa se întâmplă și în cazul unității medicale Filantropia, considerată cea mai mare maternitate din țară.

Scandal în plină pandemie de coronavirus!

Spitalul s-a remarcat de-a lungul timpului prin adevărate reușite medicale și este unul căutat printre viitoarele mămici care aleg să nască în sistemul public de sănătate. De altfel, conform celor care au născut deja acolo, doctorii care lucrează în această unitate au un mare plus spre deosebire de alte maternități.

ADVERTISEMENT

Aici se încurajează nașterile naturale, medicii nu sunt dintre cei grăbiți, lucrează în echipe, rata lor de cezariene fiind una mult mai mică în comparatie cu alte spitale.

Gravidele nu vor ca Filantropia să devină spital COVID-19

Mai mult de atât, Filantropia este căutată de mămici și pentru o tehnică pe care nu mulți și-o asumă. Vorbim despre o naștere naturală în cazul femeilor care au mai adus deja pe lume un copil, dar prin cezariană. Tehnica implică anumite riscuri și femeile spun că la operație lucrează o echipă întreagă de medici.

ADVERTISEMENT

Sunt și alte avantaje pentru care femeile se îndreptau către Filantropia fără să ezite prea mult. Discutăm despre versiune cefalică externă, coagulare laser pentru complicațiile sarcinilor gemelare, serviciu integrat de oncologie ginecologică sau monitorizare avansată CTG și ECG fetal.

Autoritățile nu s-au arătat însă prea impresionate de acești factori și vor acum să transforme maternitatea într-o unitate medicală de primire a pacienților COVID-19. Informația a ajuns și în rândul medicilor care și-au anunțat deja pacientele că este posibil ca situația să se schimbe dramatic în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

De altfel, între timp a fost creată și o petiție în mediul online pentru deblocarea maternității Filantropia. „Să se păstreze în continuare maternitatea activă pentru gravidele care vor sa nască natural deoarece este singura maternitate care acceptă și face posibilă nașterea naturală după cezariană.

Plus ca este maternitatea cu cel mai mare număr de nașteri și este o greșeală din partea guvernului ca aceasta să fie desemnată exclusiv pentru Covid 19. Trebuie să ne unim forțele să împiedicăm închidere Maternitate Filantropia și transformare în spital EXCLUSIV pentru COVID.

ADVERTISEMENT

Este important pentru sutele de gravide care urmează să nască în perioada imediat următoare și trăiesc cu spaima că nu vor putea naște într-un mediu cunoscut și alături de medici care cunosc evoluția sarcinii si istoricul medical. Plus că alte maternități nu sprijină acest tip de naștere naturală și invocă fel de fel de pretexte pentru cezariană”, au scris mămicile.

În doar câteva ore de la apariția mămicilor, petiția aproape că a strâns zece mii de semnături.

 

 

ADVERTISEMENT