News

Scandal în PSD după ce Șerban Nicolae a fost ”mazilit”: ”Faceți praf acest partid”

04.07.2019 | 10:01
Scandal in PSD dupa ce Serban Nicolae a fost mazilit Faceti praf acest partid

Șerban Nicolae a fost schimbat de la conducerea grupului PSD din Senat. Liviu Pleșoianu și Codrin Ștefănescu au criticat dur decizia Comitetului Executiv al PSD.

Ce a spus Codrin Ștefănescu despre schimbarea lui Șerban Nicolae

Codrin ștefănescu și Liviu Pleșoianu au criticat în termeni duri decizia premierului Viorica Dăncilă de a-l înlătura pe Șerban Nicolae din funcția pe care o avea în conducerea PSD. Liderul senatorilor PSD urmează să elibereze această funcție în toamnă. Primarul sectorului 3 Robert Negoiță a fost suspendat și el. Așadar, vicepreședintele PSD Robert Negoiță va sta ”pe banca de rezervă” timp de 6 luni. Aceste decizii au fost luate într-un CEX informal al partidului, la Vila Lac, miercuri seară, 6 iulie.

PSD s-a declarat împotriva numirii lui Mugur Mihăescu la conducerea BNR pentru un nou mandat. „Ce au înțeles azi colegii mei din Cex-ul PSD după decizia CCR ? Nimic. L-au “decapitat” pe Şerban Nicolae. Cică e prea obraznic…”, a scris Codrin Ştefănescu pe contul personal de Facebook. Comentariile nu au întârziat să apară. Incredibil! Încep să cred că acest partid nu mai merită votul meu?”, a scris un internaut. 

Ținem să vă reamintim că Șerban Nicolae a fost unul dintre contracadidații premierului Viorica Dăncilă la şefia PSD. Și Liviu Pleșoianu s-a declarat nemulțumit de schimbarea din funcție a lui Șerban Nicolae. „Aţi săvârşit azi o mare mizerie: mazilirea lui Şerban Nicolae pentru că nu a fost de acord cu decizia de a-l sprijini pe Isărescu pentru un nou mandat! Toate deciziile din ultimele săptămâni nu fac nimic altceva decât să-i trădeze pe oamenii care ne-au votat! Faceţi praf acest partid, asta faceţi…”, a scris Liviu Pleşoianu pe Facebook.

Viorica Dăncilă a luat această decizie la Vila Lac miercuri 6 iulie 2019
Șerban Nicolae și Robert Negoiță au fost demiși din funcțiile pe care le aveau în partid
Sursa foto: mediafax.ro

Viorica Dăncilă supărată că nu a fost convocată în privința întâlnirii pe tema șefiei BNR

Premierul Viorica Dăncilă a declarat înainte de Congresul PSD că senatorii PSD au fost convocați la întâlnirea pe tema șefiei BNR fără ca ea să fie anunțată. În plus, președintele PSD nu mai vrea să accepte ca un membru al partidului să se poziționeze împotriva PSD și să-l atace. Viorica Dăncilă a mai spus că-și dorește ca aceste nemulțumiri să rămână în interiorul partidului. În cazul în care nu se întâmpă acest lucru trebuie dată dovadă de fermitate.

„Vreau să fac o precizare. Îmi respect foarte mult colegii, îmi respect foarte mult colegele, îi repect foarte mult pe deputaţii şi senatorii din Parlamentul României. Întotdeauna am susţinut că trebuie ca Parlamentul României să fie o instituţie respectată, este cea mai democratică instituţie, reprezentanţii sunt aleşi prin votul cetăţenilor. Nu mi-aş fi permis niciodată să sfidez pe cineva din Parlament sau să nu fiu prezentă la anumite reuniuni. Nu am fost prezentă miercuri (la întâlnirea cu senatorii PSD – n.r) pentru că nu am avut o discuţie legată de acest lucru. Luni seara am discutat despre o întâlnire cu senatorii, dar nimeni nu m-a anunţat că miercuri la ora 13.00 vor o întâlnire cu premierul. Cred că e de datoria mea să fac această precizare din respect pentru cei care au participat la întâlnire şi au văzut că premierul nu este. Consider că a fost o mică inadvertenţă şi nu vreau să acuz pe nimeni”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit adevarul.ro.