News

Scandal în Sectorul 6! Trei cartiere se plâng că n-au apă caldă de peste o săptămână. “Primarul se plimbă prin parcuri, ăștia găuresc străzile și noi ne spălăm la cișmele”

26.08.2020 | 18:39
Apa caldă lipsește din Crângași, Calea Giulești și bulevardul Constructorilor. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Scandal legat de lipsa apei calde în Sectorul 6, acolo unde nu mai puțin de trei cartiere se plâng de peste o săptămână că autoritățile își bat joc de oameni. Locuitorii din Crângași, Giulești și Constructorilor spun că n-au apă caldă de peste o săptămână și că în ciuda apelurilor disperate, nimeni nu îi bagă în seamă.

Concret, ceea ce a părut inițial ca o avarie minoră s-a transformat în timp într-o lucrare fără final. Oamenii au rămas fără apă caldă undeva la jumătatea lunii, mai exact pe 17 august și de atunci încălzesc de zor oale întregi în fiecare seară și dimineață pentru a se putea spăla.

ADVERTISEMENT

Enervați la culme de situație, locuitorii celor trei zone ale Bucureștiului spun că au sunat peste tot. De la primăria generală până la cea de sector, de la furnizorul de agent termic și până la certuri cu echipajele care lucrează pe stradă, oamenii le-au încercat pe toate.

Trei cartiere din sectorul 6 nu au apă caldă!

Cartierul Crângași a fost primul care a rămas fără apă caldă. Organizați într-un grup pe o rețea de socializare, locuitorii de aici au încercat să afle ce anume s-a întâmplat și mai ales cât durează avaria. S-au lovit însă de răspunsurile Termoenergetica. Aceștia au asigurat pe toată lumea că avaria se rezolvă în cel mai scurt timp posibil.

ADVERTISEMENT

Oamenii zic acum că, nu doar că nu s-a întâmplat așa ceva, dar apa caldă a fost tăiată și de pe bulevardul Constructorilor, pentru ca, la scurt timp distanță, toată Calea Giulești să rămână și ea fără. Culmea, pe 18 august, întreaga zonă a fost lipsită pentru o perioadă și de lumină sau internet.

Deranjant, spun locuitorii, a fost și faptul că zile întregi pe site-ul Termoenergetica apărea că nu există nicio avarie în zonă, totul fiind reparat. Doar că, pe țeava de apă caldă curgea strict cea rece. „Zeci de metri cubi au fost consumați în timp ce așteptam cu toții să vină apa caldă. Păi cum facem? Că acum vor banii. 

ADVERTISEMENT

Am făcut nenumărate sesizări, am sunat peste tot pe unde se putea suna, dar degeaba. O bătaie de joc la adresa noastră, la adresa contibuabililor până la urmă”, a spus Tufaru Cristian, domiciliat în Calea Giulești.

„Primarul se plimbă prin parcuri, ăștia găuresc străzile și noi ne spălăm la cișmele. Acesta este adevărul României 2020. Inaugurăm de zor tot ce se poate inaugura acum în preajma alegerilor, dar problemele rămân. Revizie, nerevizie, dar să știm și noi.

ADVERTISEMENT

De peste o săptămână suntem mințiți și ni se spune că avem apă caldă. Suntem câteva zeci de mii de oameni tâmpiți. Ne-am tâmpit cu toții și nu ne mai dăm noi seama că asta rece este, de fapt, caldă”, a zis și Costea Emanuel, locuitor în Crângași.

Disperați, oamenii i-au scris direct primarului general al Capitalei. Echipa Gabrielei Firea a răspuns pe o rețea de socializare și a admis în cele din urmă că există o problemă în zonă.

Contactat de FANATIK, furnizorul de agent termic a transmis că atunci când s-a rezolvat avaria inițială, teava a cedat într-un alt punct și de aceea a durat atât de mult.

Între timp, locuitorii din zonă au început să facă haz de necaz și să glumească pe seama situației. Mai multe postări amuzante și-au făcut apariția pe Facebook.

Când bagă Firea apă caldă în București

Posted by Rebel Bogdan on Friday, July 31, 2020

Mihaela Antonia spune că așa o să arate zona la puține momente după ce se va rezolva situația și apa caldă nu o să mai lipsească din țevi.

ADVERTISEMENT