Sport

Scandal în ședința FRH după dezastrul de la handbal! Ce se întâmplă cu jucătoarele străine din campionat. Exclusiv

26.03.2021 | 18:48
Scandal in sedinta FRH dupa dezastrul de la handbal Ce se intampla cu jucatoarele straine din campionat Exclusiv
ADVERTISEMENT

A fost o ședință cu scântei în Consiliul de Administrație al FRH, prima după dezastrul cu Kosovo de la masculin și ratarea calificării la Jocurile Olimpice de către naționala feminină. S-au cerut demisii, însă în cele din urmă nimeni nu s-a simțit răspunzător pentru aceste eșecuri. 

La masculin, România avea o șansă istorică de a se califica la un turneu final european în cazul în care ar fi învins naționala din Kosovo în dublă manșă. “Tricolorii” au luat un punct din cele două meciuri, totul culminând cu înfrângerea de pe teren propriu, scor 25-30, în fața modestei echipe din Balcani.

ADVERTISEMENT

Scandal în ședința FRH după dezastrul de la handbal! Numărul de jucătoare străine NU va fi limitat

La feminin, Cristina Neagu și compania au ratat calificarea la Jocurile Olimpice. România a încheiat pe ultimul loc turneul preolimpic de la Podgorica. În ciuda victoriei cu Muntenegru, “tricolorele” mai aveau de marcat 2 goluri pentru calificare.

În ședința Consiliului de Administrație de la FRH nimeni nu și-a asumat aceste rezultate. S-a propus reducerea numărului de jucătoare străine in echipele Ligii Naționale pentru a da mai multe șanse tinerelor jucătoare din România.

ADVERTISEMENT

“La această ședință au venit unii membri care nu au mai participat de anul trecut”

Însă, puțini membri din Consiliul de Administrație au fost de acord cu această inițiativă, astfel că, limitarea numărului de jucătoare străine din Liga Națională nu a fost votată: “Cei din Consiliul de Administrație au venit cu lecția pregătită.

Știau ce au de votat și ce nu. La această ședință au venit unii membri care nu au mai participat de anul trecut. Ar fi trebuit să își piardă locul pentru cinci absențe consecutive din ședințe, dar au venit azi bine-mersi și au votat ce au avut de votat”, ne-a spus unul dintre membri CA.

ADVERTISEMENT

Ce argumente au dat cei care au propus limitarea de jucătoare străine în campionat

SCM Râmnicu Vâlcea, CSM București și Minaur Baia Mare au cel mai mare număr de jucătoare străine legitimate și ocupă primele trei locuri din clasamentul Ligii Naționale. Un argument al celor care voiau limitarea numărului de străine pe foaia de joc și pe teren a fost și faptul că multe dintre echipele din Liga Națională nu au decât una sau maximum două românce pe teren.

Un alt motiv al celor care doreau limitarea numărului de jucătoare străine a fost faptul că acestea sunt foarte bine plătite din bani publici. Iar când vine vorba de echipele naționale, jucătoarele străine din Liga Națională ajung bine pregătite la lot, mult mai bine decât unele jucătoare ale naționalei noastre care nu prind minute la echipele de club.

ADVERTISEMENT

Însă, Consiliul de Administrație nu a dezbătut această situație, în ciuda faptului că au existat câțiva membri care au considerat că o astfel de măsură de limitare a jucătoarelor din străinătate este necesară.

Unul dintre membrii a sugerat ca toată lumea din CA să își depună demisia! Nici această inițiativă nu a fost votată

O altă problemă arzătoare discutată a fost cea a asumării rezultatelor dezastruoase în ultima vreme. Din informațiile FANATIK, unul dintre membrii a propus ca CA să își asume greșelile și să își dea demisia cu toții.

Inițiativa nu a avut sorți de izbândă și nu a existat nicio demisie sau vreo asumare a rezultatelor slabe. Ba mai mult, după dezastrul cu Kosovo au existat voci care spuneau că încă mai există șanse de calificare:

“Mi se pare incredibil că după ce am pierdut împotriva celor din Kosovo, ni s-a spus că la masculin mai avem șanse la Euro când noi jucăm și împotriva Suediei, vicecampioana mondială”, s-a plâns unul dintre membrii CA.

Așa cum era de așteptat, nimeni nu și-a asumat nimic pentru dezastrul din ultimele luni. Inițiativele de reformare au fost înăbușite de majoritate. Membrii din CA țin cu dinții de scaun încă un an până la alegerile din 2022.

  • 25 de ani au trecut de la ultima prezență a naționalei masculine la Campionatul European
  • 2 goluri mai avea nevoie echipa feminină să marcheze cu Muntenegru pentru a ajunge la JO 2021

 

ADVERTISEMENT