Sport

Scandal în Spania, după ce Sergio Ramos a fost lăsat în afara lotului pentru Euro 2020! Reacția de mare campion a fotbalistului

Decizia selecționerului Luis Enrique de a nu convoca nici măcar un jucător al vicecampioanei Real Madrid a provocat un scandal monstru în Spania. Reacția de mare campion a căpitanului Sergio Ramos
24.05.2021 | 17:28
Scandal in Spania dupa ce Sergio Ramos a fost lasat in afara lotului pentru Euro 2020 Reactia de mare campion a fotbalistului
ADVERTISEMENT

Pentru prima dată în istorie, Spania va aborda Campionatul European fără niciun jucător de la Real Madrid. Chiar dacă nu și-a putut ascunde dezamăgirea, Sergio Ramos, care era nelipsit din lotul echipei naționale, a acceptat decizia selecționerului.

Mă doare că nu pot să ajut echipa, dar trebuie să fiu cinstit cu mine însumi. Voi ține pumnii Furiei Roja la Euro”, este mesajul plin de fair-play transmis de căpitanul „galacticilor” la aflarea acestei vești.

ADVERTISEMENT

Absența sa nu este, însă, unica nemulțumire a suporterilor. Deși UEFA a permis, în contextul pandemiei Covid-19, extinderea loturilor de la 23 la 26 de jucători pentru turneul din această vară, Luis Enrique a ales să convoace doar 24.

Spania va merge la Euro 2020 fără Sergio Ramos. Mesajul emoționant al căpitanului

După câteva luni nenorocite și un sezon atipic, total diferit de ceea ce am trăit în întreaga mea carieră, vine și absența de la EURO. Am luptat și am lucrat trup și suflet în fiecare zi pentru a putea ajunge la 100%, dar lucrurile nu merg întotdeauna așa cum vrei.

ADVERTISEMENT

Mă doare că nu am reușit să-mi ajut echipa mai mult și că nu voi putea juca pentru Spania, dar, în acest caz, este mai bine să mă odihnesc, să îmi revin complet și apoi voi reveni, așa cum am făcut-o dintotdeauna.

Mă doare să nu-mi reprezint țara, dar trebuie să fiu sincer cu mine însumi. Le doresc mult succes colegilor mei și sperăm că vom avea un EURO minunat.

ADVERTISEMENT

Voi fi un mare fan al echipei, de acasă. Un mare salut tuturor și întotdeauna VivaEspana și HalaMadrid”, a transmis Sergio Ramos prin intermediul rețelelor de socializare.

Cum explică Luis Enrique această decizie: „A vizat ceea ce este mai bine pe grup”

Luat la întrebări de jurnaliștii spanioli, selecționerul a pus decizia de a aborda Euro 2020 fără fotbalistul cu cele mai multe selecții în tricoul Furiei Roja (n.r. 180 și 23 de goluri), pe seama accidentărilor care l-au măcinat în sezonul recent încheiat.

ADVERTISEMENT

A fost o decizie grea, pe care ieri am avut ocazia să i-o comunic. Este clar că ea se datorează faptului că Ramos nu a mai evoluat din luna ianuarie în condiţii bune.

Îmi pare rău, pentru că este un jucător care a fost mereu la cel mai înalt nivel, însă vreau să subliniez că este o decizie care a vizat ceea ce este mai bine pentru grup.

I-am recomandat lui Sergio Ramos să fie egoist şi să se recupereze sută la sută, pentru a continua să joace pentru clubul său şi, pe viitor, pentru echipa naţională”, a explicat Luis Enrique.

Lotul Spaniei pentru Euro 2020:

  • Portari: Unai Simon (Athletic Bilbao), David De Gea (Manchester United), Robert Sánchez (Brighton)
  • Fundași: Gaya (Valencia), Jordi Alba (Barcelona), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Eric Garcia (Manchester City), Diego Llorente (Leeds), Azpilicueta (Chelsea), Marcos Llorente (Atletico Madrid)
  • Mijlocași: Sergio Busquets (Barcelona), Rodri (Manchester City), Pedri (Barcelona), Thiago Alcantara (Liverpool), Koke (Atletico Madrid), Fabian Ruiz (Napoli)
  • Atacanți: Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Alvaro Morata (Juventus), Gerard Moreno (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traore (Wolverhampton), Pablo Sarabia (PSG)
ADVERTISEMENT