News

Scandal în timpul procesului Colectiv. DNA și avocații s-au opus disjungerii. Miercuri, decizie în acest caz

A fost scandal în timpul procesului Colectiv, după ce DNA și avocații s-au opus disjungerii. Miercuri se va lua o decizie în acest caz.
15.06.2021 | 17:07
Scandal in timpul procesului Colectiv DNA si avocatii sau opus disjungerii Miercuri decizie in acest caz
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București a reluat, marți, dezbaterile privind apelurile declarate de procurori dar și de cei condamnați de Tribunalul București în dosarul tragediei de la clubul Colectiv.

A fost o ședință de judecată extrem de tensionată, în care spiritele au fost încinse. Procurorul DNA și avocații victimelor au reclamat faptul că se încearcă tergiversarea procesului prin decizia de luni, cea de disjungere a dosarului.

ADVERTISEMENT

Scandal în timpul procesului Colectiv. DNA și avocații s-au opus disjungerii dosarului

La aproape 6 ani de la tragedia din clubul Colectiv în care și-au pierdut viața 65 de persoane, iar alte aproape 150 au fost spitalizate, Curtea de Apel Bucureşti a decis să formeze două dosare Colectiv.

Conform decizie de luni, 14 iunie, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, funcţionarii din primărie și pompierii urmau să fie judecați separat de patronii clubului.

ADVERTISEMENT

Decizia disjungerii ar putea fi însă întoarsă de presiunea DNA și a avocaților victimelor. Marți, Curtea de Apel București a pus în discuție, din oficiu, reunirea cauzelor, după ce cu o zi în urmă a decis disjungerea dosarului. Judecătorii au amânat luarea unei decizii pentru miercuri, scrie G4Media.

”Nu am înţeles nimic. Mai durează cinci ani? Vă bateţi joc de noi. Dacă disjungeţi, creaţi perspectiva unor contestaţii în anulare.

ADVERTISEMENT

Se va crea o mare confuzie. Nu va fi celeritate. Suntem în apel, trebuia să punem concluzii finale. Nu vrem disjungerea.

Se poate crea haos. Nu puteţi disjuge latura penală de cea civilă. Dosarele au fost iniţial disjunse, apoi reunite, de ce vreţi să le separaţi din nou?”, i-au strigat avocații judecătoarei Adina Pretoria Dumitrache, conform Hotnews.

ADVERTISEMENT

De asemenea, procurorul de şedinţă DNA s-a opus disjungerii dosarului Colectiv: ”Este o cerere care este depusă tardiv. Dosarele au mai fost disjunse şi le-am reunit pentru că este un singur dosar. Este inadmisibilă disjungerea. Cauza poate fi soluţionată într-un singur dosar”.

Reacție nervoasă a judecătoarei din procesul Colectiv față de rudele victimelor: ”Ați înnebunit sau ce?”

La înfățișarea de marți, judecătoarea Adina Preotria Dumitrache a avut o ieșire neobișnuită în timpul ultimelor discuții, aflate în desfășurare.

Pe fondul scandalului din sală izbucnit între magistrat și procurorul DNA, Dumitrache le-a spus celor prezenți în sala de judecată ”Ați înnebunit sau ce?! Am și eu limitele mele! Nu îmi dați mie lecții de drept că știu foarte bine cum să manageriez ședința!”, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT