Fotbal intern

Scandal înainte de Iaşi – FCSB! “Vrem să îi cerem demisia! A recidivat!”

22.11.2018 | 16:42
Scandal inainte de Iasi  FCSB Vrem sa ii cerem demisia A recidivat

Scandal la Poli Iaşi înaintea meciului cu FCSB din etapa a 16-a. Moldovenii vor primi vizita vicecampioanei României duminică, 25 noiembrie, de la ora 20.30, iar între preşedintele Adrian Ambrosie şi Tibor Selymes, directorul sportiv al grupării din Copou, s-a produs ruptura.

Preşedintele echipei Poli Iaşi, Adrian Ambrosie, i-a cerut demisia lui Tibor Selymes. Primul susţine că directorul sportiv al grupării din Copou a prejudiciat imaginea clubului şi că acesta ar fi “aruncat în aer vestiarul înaintea meciului cu FCSB”.

De unde a pornit scandalul înaintea meciului Iaşi – FCSB

“Noi, clubul, consiliul director, am pus la dispoziţie ceea ce ni s-a cerut prin contract. Banii din drepturile TV, contractele de publicitate. Am adus o sumă destul de consistenţă. Pe de altă parte, domnul asociat trebuai să vină şi el cu o sumă de bani. Din păcate, până acum, cel puţin conform datelor contabile pe care ni le-a prezentat directorul economic, par a fi bani aduşi din diverse sponsorizări, mai puţini decât banii cheltuiţi pentru cei cinci oameni veniţi în club odată cu Sabo.
 Discutăm, suntem asociaţi, comunicăm. Sunt anumite lucruri pe care ne despăşesc, numai domnul Sabo poate să dea răspunsul cu privire la banii pe care-i aşteptăm. De exemplu, întârzierea salariilor. O decizie extrem de proastă, din punctul meu de vedere, comunicată prost, într-un mod greşit. O decizie luată de directorul sportiv, peste preşedinte şi peste directorul general. Mi se pare nepotrivit înaintea unui joc cu FCSB. Una peste alta, vă spun, noi, consiliul director, ne-am reunit…. Conflictul domnului Stoican cu domnul Selymeş. S-a trecut peste domnul Stoican în aducerea jucătorilor. Această decizie asumată de el, fără să fie comunicată antrenorului şi conducerii, ne-a dus la o decizie care v-o pot spună acum, în premieră.

Vrem să-i cerem demisia de onoare domnului Tibor Selymeş, directorul sportiv al clubului. A prejudiciat imaginea clubului şi ar fi putut arunca în aer vestiarul înaintea meciului cu FCSB. Când Sabo a venit la Iaşi a preluat managementul şi atunci l-a adus pe Tibor Selymeş, un director comercial… Au fost cinci oameni noi veniţi în club. Sabo i-a promis lui Stoican că are mână liberă, să poată să facă selecţia, ori toate lucrurile astea, din păcate, nu s-au întâmplat. Sau s-au întâmplat în foarte mică măsură”, a spus Adrian Ambrosie, la  ProSport LIVE.

“Directorul sportiv a recidivat. A luat decizii peste Comitetul Director!”

Adrian Ambrosie a vorbit şi pentru Radio HIT despre situaţia de la Poli Iaşi: ”Am discutat situaţia domnului director sportiv Tibor Selymes în Adunarea Generală a membrilor fondatori şi am stabilit că dânsul nu este la prima abatere. În vară, antrenorul Flavius Stoican a avut acea ieşire la conferinţa de presă tocmai pentru că a simţit că directorul sportiv a trecut peste el în ceea ce priveşte transferurile de jucători. Asta în condiţiile în care antrenorului i se promisese de către directorul general mână liberă la transferuri. Acum, directorul sportiv a recidivat şi a ajuns să ia decizii peste Comitetul Director care este forul de conducere al clubului, peste preşedintele executiv, peste directorul general. De aceea, noi, membrii fondatori ai acestui club şi Comitetul Director am decis să-i cerem demisia de onoare a domnului director sportiv Tibor Selymes. Considerăm că în situaţia dată dânsul nu mai poate continua la club, el fiind răspunzător şi pentru atmosfera explozivă de la nivelul vestiarului. Numai Flavius Stoican ştie cum a reuşit să ţină vestiarul în ultima perioadă. Directorul sportiv a făcut o gafă, a decis să blocheze salariile fără să anunţe pe nimeni din conducere, staff-ul sau jucătorii, a declarat preşedintele Adrian Ambrosie.

Iaşi – FCSB, duminică, 25 noiembrie, de la ora 20.30, în etapa a 16-a din Liga 1 Betano, sezonul 2018 – 2019, LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.