Fotbal intern

Scandal înainte de PAOK-FCSB. “Asta făceam acum 20 de ani!”

08.07.2018 | 23:28
Scandal inainte de PAOKFCSB Asta faceam acum 20 de ani

Scandal înainte de PAOK-FCSB. Matteo Spatafora a fost dat afară de la echipa lui Gigi Becali la începutul anului 2017, iar ulterior aproximativ şase luni a fost trimis de către conducerea roş-albaştrilor să antreneze juniorii şi elevii din curtea Liceului Mircea Eliade.

În vara anului 2016 Thomas Neubert a părăsit FCSB şi a acceptat oferta venită de la ŢSKA Sofia! Astfel, Mihai Stoica a început căutările şi i l-a propus lui Laurenţiu Reghecampf pe preparatorul fizic, Matteo Spatafora. Însă acesta a rezistat la echipă doar şase luni, după ce Reghe a decis să renunţe la serviciile sale şi să îl aducă în locul său pe Marian Lupu. Antrenorul principal de atunci al roş-albaştrilor a considerat că italianul nu şi făcea treaba bine şi nu trebuia să mai rămână la FCSB. Dar chiar şi aşa jucătorii lui Gigi Becali nu au reuşit să câştige titlul în acel sezon, iar Spataffora a declarat în urmă cu câteva luni pentru FANATIK.RO că vina îi aparţine în mare parte lui Reghe.

Scandal înainte de PAOK-FCSB. “Asta făceam acum 20 de ani!”

Însă între timp Matteo Spatafora a ajuns în Grecia la PAOK Salonic, acolo unde antrenor este Răzvan Lucescu, iar cei doi au fost foarte aproape să realizeze eventul la finalul sezonului trecut. Dar Matteo Spatafora se va întâlni din nou cu Meme Stoica şi cu FCSB. În cursul zilei de luni PAOK şi echipa pregătită acum de Nicolae Dică vor disputa un meci de verificare în Olanda acolo unde cele două formaţii sunt în cantonament. Contactat de către FANATIK.RO, Matteo Spatafora a vorbit despre trecutul său de la FCSB, dar şi despre meciul amical dintre cele două formaţii.

Noi am început pregătirea mai târziu decât ei. Încă nu ne-am pus la punct toate lucrurile pe care ni le dorim, dar vă asigur că o să fie un meci frumos între cele două formaţii. O să fie o partidă cu multe schimbări, aşa este în această perioadă, Însă noi avem obiectiv să aducem echipa la un nivel foarte bun atunci când vor începe meciurile din Liga Campionilor. Mă voi revedea la acest meci şi cu Meme Stoica, dar cu el nu mai am nici o problemă. Alţii au fost la FCSB cei care mi-au făcut probleme şi nu m-au vrut cu adevărat. Dar nu mă mai interesează ce a fost acolo. Îmi pare rău că nu am reuşit să câştigăm eventul în Grecia. Antrenorul Răzvan Lucescu şi jucătorii au făcut tot ce au putut pentru câștigarea campionatului pe teren. Dar în Grecia noi suntem câştigătorii morali ai campionatului.

Deşi nu vreau să mai revin la ce mi s-a întâmplat la FCSB, totuşi vreau să ştiţi că între ce se lucrează acum la PAOK şi ce se lucra la FCSB este diferenţă mare de tot. Unii de acolo doreau să lucrez după metode învechite. Sau mai bine spus doreau să le facă ei pe toate. Însă tot ce îmi cereau ei să lucrez eu lucrasem la începutul de carieră. Acum 20 de ani lucram aşa ceva. La fotbal s-au schimbat multe de tot. S-au schimbat metodele din toate punctele de vedere. Ok, nu le ştii pe toate, dar te documentezi şi tu. Însă dacă tu consideri că le ştii pe toate, atunci îţi meriţi soarta şi rămâi mult în spate”, a spus Spatafora pentru FANATIK.RO.

6 luni a lucrat Spatafora la prima echipă a celor de la FCSB