Fotbal intern

Scandal incredibil la Laboratorul Antidoping de la București după un test pozitiv cu Covid 19. „Toți am intrat în contact!”

23.04.2020 | 17:30
Scandal incredibil la Laboratorul Antidoping de la Bucuresti dupa un test pozitiv cu Covid 19 Toti am intrat in contact
ADVERTISEMENT

Cristi Balaj, șeful ANAD, riscă să fie contaminat cu coronavirus după ce o angajată prezentă la muncă până pe data de 15 aprilie a fost confirmată cu COVID-19.

Cristi Balaj a dezvăluit că a intrat în contact cu angajata și a oferit mai multe detalii despre situația creată, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Laboratorul Antidoping București riscă să fie contaminat cu coronavirus

O angajată a laboratorului Antidoping din București a fost infectată cu coronavirus și riscă să contamineze tot institutul. Cristi Balaj, președintele ANAD, a oferit mai multe detalii despre situația creată:

„Laboratorul unde lucra respectiva doamnă care a fost depistată pozitiv nu este în subordinea noastră. Dar ne desfășurăm activitatea în aceeași clădire.

ADVERTISEMENT

Anumite spații sunt comune și aici mă refer la ușa de acces în incintă, holul de la intrare, angajații de la pază care verifică constant camerele unde se păstrează probele. Toată lumea intră în contact cu ei”.

„Nu comentez oportunitatea doamnei de a veni la birou atât timp cât laboratorul ne-a informat oficial că a suspendat preluarea de probe, de dinaintea declanșării stării de urgență.

ADVERTISEMENT

Dânsa a avut primele simptome încă de pe 15 aprilie, miercurea trecută, când nu s-a simțit bine și a intrat în concediu. A anunțat-o pe directoarea de la laborator de decizia ei, dar pe durata week-end-ului starea s-a agravat”, a mai spus Cristi Balaj.

„A făcut febră mare și a chemat salvarea!”

Cristi Balaj a continuat și a relatat simptomele pe care angajata laboratorului le-a avut: „A făcut febră foarte mare! Ieri dimineață (22 aprilie), din ce știu, i-a fost foarte rău, a chemat salvarea, care a luat-o și a dus-o la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”. Apoi a ajuns la Spitalul “Victor Babeş”, unde a ieșit pozitiv la testul de coronavirus, astăzi.

ADVERTISEMENT

Directoarea de la laborator nu ne-a zis nimic nouă despre asta. Abia astăzi, când rezultatul a fost pozitiv, la ora 12:00 am fost anunțați la ANAD că există o persoană cu coronavirus.

Directoarea știa de simptomele doamnei încă de săptămâna trecută. Oricum, din sursele noastre, oamenii noștri din Agenție aflaseră de problemele doamnei și și-au dat seama că simptomele sunt cele asimilate cu coronavirus.

Am luat măsuri de prevenție încă de ieri dimineață, prin izolarea unor angajați ai agenției”.

Dânsa a venit pe 15 aprilie la birou și a lăsat o adeverință la secretariul ANAD, adică la secretara mea.

Plus că a intrat în contract cu cei de la pază, cu care am intrat și noi… Îmi pare rău că n-am fost anunțați mai repede de cei de la laborator, pentru că puteam să luăm alte măsuri de prevenție, pentru a sprijini angajații și familiile acestora.

Important este ca doamna să se facă bine și ca măsurile de prevenție care au fost la nivelul instituției să aibă efect și să nu mai apară alte cazuri”, a mai spus Cristi Balaj.

ADVERTISEMENT