ADVERTISEMENT
News

Scandal într-o școală din Buzău. Un profesor, acuzat că a abuzat de o fetiță de 12 ani. Cadrul didactic, reținut

O elevă a fost abuzată de un profesor chiar la școală. Directoarea a fost cea care a sesizat autoritățile.
Autor: Anca Flondor | 24.06.2021 | 17:33
Scandal într-o școală din Buzău. Un profesor, acuzat că a abuzat de o fetiță de 12 ani. Cadrul didactic, reținut
Scandal într-o școală din Buzău. Un profesor, acuzat că a abuzat de o fetiță de 12 ani. Cadrul didactic, reținut Sursa foto: Shutterstock

Un profesor de la Școala Merei, din Buzău, a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta este acuzat că a agresat sexual o elevă de doar 12 ani. Oribila faptă s-a petrecut pe data de 18 iunie.

ADVERTISEMENT

Cea care a făcut plângerea a fost directoarea unității de învățământ, care a aflat tot ce s-a întâmplat. Profesorul și-a dat demisia.

Scandal într-o școală din Buzău

Oribila faptă a avut loc pe data de 18 iunie, la Școala Merei, din județul Buzău. Atunci, profesorul în vârstă de 54 de ani și eleva de 12 ani au rămas singuri într-o sală de clasă, moment în care acesta ar fi sărutat-o.

ADVERTISEMENT

Cea care a făcut sesizarea a fost directoarea școlii. Potrivit Inspectoratului Școlar Buzău, în mijlocul acestui scandal este un suplinitor de biologie și educație fizică.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că profesorul este vinovat și a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

ADVERTISEMENT

După ce s-a aflat totul acesta și-a dat demisia. Și inspectoratul școlar a confirmat incidentul, iar acum așteaptă concluziile anchetei polițiștilor.

Caz asemănător în urmă cu trei luni

Asemenea cazuri s-au petrecut în ultimii ani în mai toate județele din România. În urmă cu aproximativ trei luni, în Călărași, un profesor de engleză, în vârstă de 51 de ani a fost reținut fiind acuzat că a abuzat sexual două minore în vârstă de 13 ani.

ADVERTISEMENT

Acesta oferea meditații la domiciliu și nu era angajat la nicio școală. Fetițele înspăimântate le-au povestit părinților, iar aceștia au sesizat autoritățile. Profesorul a fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de corupere sexuală a minorilor.

Și în Piatra Neamț, un cadru didactic a fost reclamat de o elevă pentru că o hărțuia. Acesta i-a cerut fotografii indecente, iar când fata a refuzat a încercat să o intimideze.

ADVERTISEMENT

Atunci, în mediul online au apărut și mai multe mesaje pe care fata le primise de la profesor. Fata i-a povestit directoarei unității de învățământ, apoi a cerut să fie transferată la o altă școală din oraș.

Culmea directoarea a spus că și eleva este vinovată, pentru că i-a dat datele de contact profesorului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!