Fotbal intern

Scandal între două cluburi din Liga 1: “Îmi sună jucătorii pe ascuns şi le oferă salarii duble!”

04.09.2020 | 12:41
Scandal intre doua cluburi din Liga 1 Imi suna jucatorii pe ascuns si le ofera salarii duble
ADVERTISEMENT

FC Botoşani a devenit în ultimii ani un punct destul de important pe harta fotbalului românesc. Progresul a fost evident de la o stagiune la alta şi sezonul trecut a fost încununat prin calificarea în premieră în play-off şi apoi de ocuparea unei poziţii de Europa League.

Este adevărat că participarea în Europa a fost posibilă şi ca urmare a faptului că echipa care a ocupat locul 3, Astra Giurgiu, a primit interdiciţie pentru cupele continentale din partea UEFA, însă Botoşani nu s-a făcut de râs în turul 1 preliminar, precum Craiova, şi a reuşit să ajungă în următoarea fază a competiţiei.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Marius Croitoru are câţiva jucători de certă valoare sub comandă, fundaşul central Chindriş, vârful Duganzic sau mijlocaşul Rodriguez, dar în general echipa este una de bun nivel pentru fotbalul românesc.

Marius Croitoru, atac la adresa lui Sepsi Sfântu Gheorghe

Marius Croitoru a pornit un atac la adresa altui club din Liga 1, pe care îl acuză că foloseşte practici interzise de regulament, pentru a-i contacta jucătorii.

ADVERTISEMENT

Clubul în cauză este Sepsi Sfântu Gheorghe, susţinut puternic financiar de guvernul de la Budapesta şi care are ca obiectiv pentru acest sezon intrarea în play-off, motiv pentru care a şi efectuat câteva transferuri bune.

Totul a pornit de la o declaraţie a lui Leo Grozavu

Atacul lui Croitoru este de fapt o replică la săgeţile aruncate de actualul antrenor de la Sepsi, Leo Grozavu, care a activat în trecut şi la Botoşani şi care l-a avut ca jucător pe tehnicianul moldovenilor atât la Botoşani, cât şi la Timişoara.

ADVERTISEMENT

„Eu am auzit ceva și la Look, mi-a spus cineva. El a fost antrenor de 3 ori aici. Cum să vii la un club fără infrastructură? 

Amenda este modică pentru astfel de abateri

„Dacă sunt atât de slabi jucătorii mei, de ce îi sună? Chiar cei de la Sepsi îi sună pe ascuns. E o mare problemă! E pe-acolo un băiat, al 8-lea pitic din Albă ca Zăpada. A sunat jucători care nu sunt în ultimele 6 luni de contract să le ofere salarii duble, ceea ce e ilegal”, a declarat Marius Croitoru la GSP Live.

ADVERTISEMENT

Dacă lucrurile stau aşa cum susţine Croitoru atunci Sepsi ar putea fi sancţionată, e drept amenda e modică, 1500 ron, în cazul în care încalcă următoarele prevederi din regulament

Ce scrie în regulament

“Un club care dorește să încheie un contract cu un jucător profesionist trebuie să informeze în prealabil, în scris, clubul actual al jucătorului, înainte de a începe negocierile cu acesta.

Un jucător profesionist are dreptul să încheie un contract cu un alt club în cazul în care contractul cu clubul său actual a expirat sau va expira în termen de șase luni. Orice încălcare a acestor dispoziții atrage aplicarea sancțiunilor corespunzătoare.”

ADVERTISEMENT