Sport

Scandal între fosta campioană, gimnasta Corina Ungureanu, și Ministrul Sportului: „Sunteți ruptă de realitatea sportului/ O să mă trezesc când o să îmi cadă sala în cap!”

19.05.2019 | 10:59
Scandal intre fosta campioana gimnasta Corina Ungureanu si Ministrul Sportului Sunteti rupta de realitatea sportului O sa ma trezesc cand o sa imi cada sala in cap

Gimnasta Corina Ungureanu, fostă campioană mondială și europeană, susține că a avut un schimb de replici destul de dur cu Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Constantin Matei, după o postare pe care a publicat-o pe rețelele de socializare, în care îl critică pe ministru pentru faptul că a politizat o competiție de gimnastică la juniori la care a ajuns numai la festivitatea de premiere a ultimei competiții. Ungureanu a povestit că ministrul i-ar fi reproșat că nu cunoaște realitatea sportivă din România!

Corina Ungureanu, scandal cu ministrul Sportului, Bogdan Matei

Totul a pornit după ce ministrul Sportului, Bogdan Matei, alături de o delegație din partea MTS, au participat la o competiție rezervată junioarelor III la Sala Polivalentă din Arad. Matei a oficiat și una din festivitățile de premiere, unde a premiat-o pe câștigătoarea medaliei de aur. După postarea elogioasă de pe pagina de facebook a Ministerului, fosta gimnastă Corina Ungureanu, unul dintre antrenorii prezenți la Arad, a ținut să îi reproșeze Ministrului că a politizat evenimentul și că a mințit:

„Chiar ar fi fost frumos să asistați, dragi conducători ai sportului românesc, dar ați ajuns doar la premiere și la poze!! Știți de ce era frumos să asistați la tot concursul care a durat cam 2 ore? Vedeați acești copii minunați care muncesc enorm direct în competitie alături de antrenorii lor! Și, pentru că sunteți în plină campanie, măcar acum puteați sa ne adunați pe toți antrenorii prezenți în sală și să ne întrebați ce ne doare…dar nici macar nu ne-ați salutat așa că ce putem cere mai mult??? Nu domnule ministru, nu așa! Campanie pe spinarea acestor copii și antrenori nu se face dar daca tot ați început, continuați campania de investiții în bazele de antrenament că pică pe noi, salarizare onorabila, implicare adevarată la baza sportului și nu doar poze!”, a scris Ungureanu, după ce a distribuit postarea MTS pe facebook.

Corina Ungureanu, reacție după o postare pe facebook a Ministerului Tineretului și Sportului *foto: captură facebook
Corina Ungureanu, reacție după o postare pe facebook a Ministerului Tineretului și Sportului *foto: captură facebook

Ministrul Sportului ar fi luat-o la rost pe Corina Ungureanu pe Aeroportul din Otopeni

A doua zi, Corina Ungureanu s-a întâlnit pe aeroportul din Otopeni cu ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei. Fosta campioană mondială și europeană a relatat dialogul halucinant pe care l-ar fi avut cu oficialul de la Palatul Victoria:

„ministru – d-ra Ungureanu, vedeți că sunteți ruptă de realitatea sportului?
eu-da, domnule ministru, o să mă trezesc când o să-mi cadă sala în cap și tencuială din tavan în cap la copii în antrenamente
ministru- v-am dat bani la federație!!!
eu- dvs nu știți nici după atâta timp că federația nu are cum să finanțeze cluburile??? NU PERMITE LEGEA!
ministru- scot postarea dacă o scoateți și dvs, d-ra Ungureanu
eu- nu scot nimic că eu sunt un civil și încă am voie să vorbesc adevar, dvs sunteți demnitar și ați coborât foarte mult cand mi-ați răspuns la ” mișto” de pe pagina oficială la MTS.
ministru- ați venit vreodată la mine să-mi cereți ceva?
eu- nu este treaba mea să vin la dvs la MTS sa cer! E treaba dvs să vă îngrijiți de noi, angajații dvs că doar de asta sunteți puși acolo!!!
Și în încheiere mi-a dat o ” palmă” verbală de m-a liniștit domnul Matei și m-a pus la locul meu -)) ” D-ră, vă respect ca sportiv dar ca om, NU! ” trebuia să-mi spună de la început asta și nu mai pierdeam 10 min din timpul dumnealui și nici al meu!”, a fost dialogul scris de Ungureanu pe rețelele de socializare, care s-a viralizat instant pe facebook.

Corina Ungureanu a povestit dialogul dur purtat cu Ministrul Sportului, Bogdan Matei, pe Aeroportul din Otopeni *captură facebook
Corina Ungureanu a povestit dialogul dur purtat cu Ministrul Sportului, Bogdan Matei, pe Aeroportul din Otopeni *captură facebook

În cariera de gimnastă, Corina Ungureanu nu a putut participa la olimpiada de la Atlanta – 1996, din cauza unei accidentări. În schimb, a câștigat două medalii de aur la mondialul din 1997 și 1999 cu echipa României și două medalii de aur la Europeanul din 1998 de la Sankt Petersburg. Recent, Ungureanu s-a înscris în partidul Pro România, după o carieră politicp începută în 2011 și în care a trecut pe la UNPR, PSD și PNL.

Tags: