News

Scandal între PNL și PSD. Liberalii din Sibiu au sărbătorit Mica Unire pe 18 ianuarie: ”Acum sunt plecați în minivacanță”

Un nou scandal între PNL și PSD, de această dată în Ardeal. Liberalii sunt acuzați de colegii lor că au sărbătorit Mica Unire pe 18 ianuarie pentru a putea pleca în minivacanță.
24.01.2023 | 15:27
Scandal intre PNL si PSD Liberalii din Sibiu au sarbatorit Mica Unire pe 18 ianuarie Acum sunt plecati in minivacanta
Mica Unire, sărbătorită de liberalii din Sibiu cu 6 zile în urmă. PSD acuză PNL: ”Acum sunt plecați în minivacanță”. Sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului - Județul Sibiu
ADVERTISEMENT

După scandalul izbucnit de pe urma tragediei de la Cariera Jilț Sud, între PNL și PNL se agită din nou spiritele. Liberalii sibieni sunt acuzați de social-democrați că au sărbătorit mai devreme Ziua Micii Uniri pentru a putea pleca în minivacanță.

Mica Unire, sărbătorită de liberalii din Sibiu cu 6 zile în urmă. PSD acuză PNL: ”Acum sunt plecați în minivacanță”

Miercuri, 18 ianuarie, pe pagina de Facebook a Prefecturii se anunța că ”Prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu, a participat astăzi, 18 ianuarie 2023, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române”.

ADVERTISEMENT

Este cunoscut faptul istoric că Ziua Unirii Principatelor se sărbătorește, anual, pe 24 ianuarie. Încă din urmă cu o săptămână, mulți s-au întrebat de ce a ales conducerea liberală a prefecturii sibiene să decaleze acest eveniment.

Răspunsul a venit în cursul acestei zile, sub forma unei acuzații, din partea PSD, formațiune aflată în coaliție cu PNL la nivel central.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat postat pe Facebook, PSD Sibiu îi acuză pe liberali şi pe prefectul Mircea Creţu că au sărbătorit mai devreme Ziua Micii Uniri pentru a putea pleca în minivacanță. Social-democrații descriu gestul oficialilor sibieni drept ”o ruşine”.

”Sperăm ca Partidul Național Liberal Sibiu să înceapă să respecte istoria și eroii neamului românesc.

ADVERTISEMENT

Să sărbătorești anticipat Ziua Micii Uniri în 18 ianuarie, cu șase zile înainte de data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor, să dansezi Hora Unirii și să mergi la spectacole aniversare în altă zi pe motiv că mai-marii orașului sunt plecați în minivacanța este o rușine”, se arată în reacția PSD.

PSD a refuzat invitația la evenimentul de pe 18 ianuarie

La evenimentul de săptămâna trecută au participat, alături de prefectul Mircea Crețu, și vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca, rectorul Universității Lucian Blaga, dar și studenți de la Academia Forțelor Terestre.

ADVERTISEMENT


Partidul Social Democrat spune că a declinat invitația liberalilor de a lua parte la această horă unirii în avans, ”un simulacru de sărbătoare”.

”PSD nu a răspuns la invitația prefectului și nu a participat, în 18 ianuarie, la acest simulacru de sărbătoare. Ne exprimăm speranța că domnul prefect n-o să mai facă astfel de gafe, care aduc atingere demnității românilor”, se mai arată în reacția PSD Sibiu.

ADVERTISEMENT