News

Scandal între profesori după notele de la contestații! “Învățământul începe să fie un refugiu pentru cei comozi și pentru cei care nu își găsesc locul în alte domenii!”

30.06.2020 | 13:47
Scandal în Educație după recorectarea lucrărilor de la Evaluarea Națională. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Scandal între profesori după notele de la contestațiile făcute la Evaluarea Națională. Diferențele uriașe înregistrate între primul calificativ și cel venit în urma recorecturii au stârnit reacții dure.

Mai multe cadre didactice au arătat cu degetul sistemul și s-au plâns de faptul că în învățământ ajung să lucreze oameni care nu au nicio chemare.

ADVERTISEMENT

Totul a pornit după ce un profesor de matematică ieșit la pensie, Ștefan Someșan s-a întrebat pe un grup al profesorilor de pe o rețea de socializare cum este posibil ca lucrările să aibă parte de două note atât de diferite.

Scandal în Educație după recorectarea lucrărilor de la Evaluarea Națională

Niculiță Liliana, profesor la Grupul Școlar Nicolae Bălcescu din Oltenița nu a ezitat și a tras un semnal de alarmă evident. „Și in anii următori o sa fie si mai rau! Învățământul incepe sa fie un refugiu pentru cei comozi si pentru cei care nu si gasesc locul in alte domenii! Imi pare rau ca spun asta, dar realitatea incepe sa confirme!”

ADVERTISEMENT

„Profesionalismul trebuie sa fie cartea de vizita a cadrului didactic! Eu cand merg la corectura la olimpiada sau bacalaureat nu corectez cu mai puțin simt de raspundere si nu ma gandesc ca am salariul mai mic.

Eu corectez cu simt de raspundere si profesionalism! Eu cand mi-am ales aceasta profesie, am stiut ca sunt facuta pentru ea si nu mi-am ales-o pentru ca am vacanțe multe si câștig banii usor”, a continuat aceasta

ADVERTISEMENT

Nu a fost singura reacție de acest fel. „Asta se intampla deoarece la corectat merg pilele si relatiile”, a scris și Martin Viorel Dumitru. „Cândva erau unele cerințe pentru a putea participa la corectat! De ex. min grad II ! Oare dacă s-ar verifica si aceste aspect am avea surprize ? Dar, la toate nivelele”, a specificat și Csintalan Csaba, profesor cu o vechime de 20 de ani.

Grig Salvan, profesor la Colegiul Tehnic Grigore Moisil din Bistrița a spus: „Orice este posibil! Au intrat în sistem cadre cu o pregătire precară la facultăți pe bani și de o calitate morală îndoielnică, persoane neglijente și superficiale!

ADVERTISEMENT

Nu mai spun că unii veneau la corectat de multe ori deja ”obosiți”! Am întâlnit destule cazuri asemănătoare în cariera mea…”

Leon Dinculescu, autorul mai multor culegeri de matematică a spus pentru FANATIK că există și o explicație pentru asemenea diferențe. „Mi se pare o aberație, cum să se întâmple așa ceva, cum să fie două note atât de diferite? Sunt probabil niște presiuni ca să fie forțate aceste note, să dea bine, probabil că totul este politic.

În Educație se intră cu relații și cu pile. Fiind în sistem, văd tot. Au ajuns profesori unii cu documente îndoielnice, luate la fără frecvență. Acum se iau examene cu bani, din păcate nu mai sunt chiar toți profesori de calitate.

Sunt cu relații și pile. E aberant să fie o asemenea diferență între note. Primul care a corectat lucrarea trebuie scos afară de învățământ automat. Acesta este adevărul”.

ADVERTISEMENT