Sport

Scandal între Rapid și Florin Manea din cauza lui Rareș Ilie. Impresarul vrea 30% din transferul la Nice. Reacția clubului: „O aberație!”

Nu e liniște în Giulești! Florin Manea a declarat război Rapidului. Impresarul le cere câteva datorii alb-vișiniilor, inclusiv 30 la sută din transferul lui Rareș Ilie la Nice, aproximativ 600 de mii de euro.
01.08.2022 | 19:23
Scandal intre Rapid si Florin Manea din cauza lui Rares Ilie Impresarul vrea 30 din transferul la Nice Reactia clubului O aberatie
Scandal între Rapid și Florin Manea din cauza lui Rareș Ilie. Impresarul vrea 30% din transferul la Nice. Reacția clubului: „O aberație!”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Florin Manea a plecat de doi ani de la Rapid, dar impresarul le cere bani rapidiștilor. Fiul legendarului Nae Manea consideră că trebuie să primească 30% din transferul lui Rareș Ilie la Nice. „Micul fenomen” fost vândut în această vară pe Riviera Franceză în schimbul sumei de 5 milioane de euro.

Florin Manea vrea bani de la Rapid în urma transferului lui Rareș Ilie la Nice

Potrivit gsp.ro, în 2018, Manea și Rapid au semnat un contract de colaborare de management sportiv. Conform acestei înțelegeri, impresarul ar fi primit un bonus de 30% pentru fiecare transfer pe care l-ar fi făcut giuleștenii. Impresarul ar fi vrut inițial 15%, dar Rapid a dublat procentul.

ADVERTISEMENT

Acesta este motivul invocat de Florin Manea pentru primirea a 30% din transferul lui Rareș Ilie la Nice. Mai mult, pe lângă această sumă, impresarul cere și aproximativ 700 de mii de euro, adică salariile pe ultimii doi ani și cinci mii de euro, bonus de promovare în SuperLiga.

Manea a plecat în 2020 din Giulești, dar susțină că înțelegerea sa cu alb-vișiniii este încă în vigoare, deoarece, legal, cele două părți nu s-au despărțit oficial. Impresarul vrea să dea în judecată clubul Rapid și e dispus să meargă până la TAS, dacă acesta nu îi înapoiază banii.

ADVERTISEMENT

„Normal ar trebui să primesc abonament pe viață pentru ce a făcut tata pentru clubul Rapid. Așa fac echipele mari de afară.

Dacă tata m-ar vedea că plătesc abonament pe Giulești, m-ar omorî cu bătaia, la câte sacrificii a făcut el pentru Rapid”, spunea Florin Manea despre despărțirea de Rapid.

ADVERTISEMENT

Replică acidă din partea lui Victor Angelescu

Victor Angelescu, acționarul majoritar al Rapidului, i-a răspuns ferm lui Florin Manea. Șeful giuleștenilor susține că impresarul nu mai are niciun drept în prezent la echipa antrenată de Adrian Mutu.

„Florin Manea nu mai e în club, contractul lui s-a terminat, a expirat. Nu a existat nicio clauză de acest gen, nu are nicio legătură el cu Rareș Ilie! E o aberație!

ADVERTISEMENT

Orice contract are o dată scadentă, iar contractul lui a expirat. Nu v-ați obișnuit ce aberații vorbește Florin Manea? El a plecat cu scandal atunci… Pentru mine e un subiect închis”, a declarat Victor Anglescu, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT