Fotbal intern

Scandal între Rednic și Balaj după Poli Iași – Viitorul 1-2: „Normal că spune că a fost gol valabil, ultima oară l-am văzut cu Popescu în club”

07.02.2020 | 16:05
Scandal intre Rednic si Balaj dupa Poli Iasi  Viitorul 12 Normal ca spune ca a fost gol valabil ultima oara lam vazut cu Popescu in club
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic nu se poate împăca cu gândul că echipa sa, Poli Iași, a pierdut pe teren propriu cu Viitorul, scor 1-2. Asta, în condițiile în care Poli a condus cu 1-0 și Viitorul a înscris printr-un gol precedat de un ofsaid evident, crede „Puriul”.

Conferință de presă extraordinară susținută de Mircea Rednic

Antrenorul Politehnicii Iași a organizat o conferință de presă, alta decât cea de la finalul meciului cu Viitorul. Scopul clar al tehnicianului, acela de a da o replică „specialiștilor” Balaj și Crăciunescu, cei care l-au apărat pe arbitrul Marcel Bârsan. O conferință de presă extraordinară, care nu respectă cutumele fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Marcel Bârsan, mărul discordiei între Rednic și „specialiști”

Arbitrul Marcel Bârsan a avut o evoluție slabă în timpul meciului dintre Poli Iași și Viitorul, luând mai multe decizii controversate. Cel mai important, Bârsan nu a văzut două penalty-uri clare (unul pentru gazde la intrarea lui Căbuz la Breeveld și unul pentru oaspeți, atunci când Zoua a fost faultat de Șerban). Mai mult, Mircea Rednic l-a acuzat pe Bărsan că nu a văzut un ofsaid clar la golul egalizator al Viitorului.

„A fost ofsaid la faza din care Viitorul a egalat, dar am primit goluri din greșeli foarte ușoare. Sunt și unele interese. Nu e prima oară când se întâmplă așa ceva cu acest arbitru.

ADVERTISEMENT

Nu vreau să umbresc victoria Viitorului, dar impresia mea e că a fost o anumită manieră de arbitraj, mai ales în repriza a doua. Arbitrează corect, n-a zis nimeni că trebuie să ne ajuți pe noi!”, a exclamat Rednic.

Balaj i-a dat replica, Rednic contraatacă

Fostul arbitru Cristi Balaj a încercat să lămurească situația, insistând asupra faptului că golul Viitorului a fost valid. Mai mult, Balaj l-a „înțepat” pe Rednic și l-a acuzat de „amatorism”.

ADVERTISEMENT

„Atunci când un apărător joacă mingea cu capul – chiar dacă el îşi calculează greşit mişcarea motrică, săritura, fiind într-un duel cu adversarul – deci atât timp cât doreşti să loveşti mingea cu capul şi o faci, chiar dacă e lovită defectuos, se consideră pasă de la adversar. Aceeaşi problemă am avut-o şi la cei de la antidoping, amatorism”, a punctat Balaj la Telekom Sport.

„Puriul” nu a acceptat explicațiie lui Balaj și i-a răspuns astăzi, într-un mod ironic: „Normal că specialiștii au zis că e gol valabil. Ultima dată când l-am văzut pe Cristi Balaj, era cu Gică Popescu la Fratelli. Iar Crăciunescu e prieten cu cei de la Viitorul. Eu am vorbit cu un arbitru din Belgia, care s-a consultat cu un mare arbitru de acolo și mi-a spus că este ofsaid clar la golul Viitorului”.

ADVERTISEMENT

În urma înfrângerii din meciul cu Viitorul, Poli Iași rămâne pe locul 11 în clasament, cu 22 de puncte. Formația lui Gică Hagi a urcat pe locul 5, cu 38 de puncte.

  • 210 de meciuri în Casa Pariurilor Liga 1 are Mircea Rednic din postura de antrenor
  • 331 de meciuri a arbitrat Cristian Balaj pe prima scenă fotbalistică
ADVERTISEMENT