News

Scandal între români la o fermă de sparanghel din Germania: ”Îți vei găsi familia într-un scaun cu rotile”

11.05.2020 | 16:07
Scandal intre romani la o ferma de sparanghel din Germania Iti vei gasi familia intrun scaun cu rotile
ADVERTISEMENT

Un scandal uriaș a izbucnit între mai mulți români care lucrează în aceste zile la o fermă de sparanghel și căpșuni din Germania. S-a lăsat cu amenințări și cuvinte grele spuse de conaționalii noștri.

Scandal între români la o fermă de sparanghel din Germania: ”Îți vei găsi familia într-un scaun cu rotile”

Foarte mulți români se află, în perioada pandemiei de coronavirus, la muncă în agricultură în cele mai puternice state de pe continent, precum Italia, Marea Britanie sau Germania.

ADVERTISEMENT

Recent, în Darmstadt, un oraș din sudul Germaniei, mai mulți români s-au luat la ceartă între ei. Lucrurile au degenerat, iar aceștia au început să se amenințe.

De la ce a pornit scandalul? Publicația Frankfurter Allgemeine scrie că odată cu sosirea românilor, lucrurile au început să se miște excelent la ferma unui cuplu de nemți, iar timp de trei săptămâni totul a decurs bine timp de trei săptămâni, iar cantitățile recoltate au crescut masiv.

ADVERTISEMENT

A urmat apoi ”dezastruul”, spune Anja Hamm, proprietare plantației. După încheierea carantinei de 14 zile, unii dintre lucrătorii sezonieri au început să nu mai asculte de instrucțiunile angajatorului și au recoltat căpșuni verzi, ce ce înseamnă o pierdere financiară pentru fermier.

Scandal între fermieri și români

Acuzați că nu-și fac munca așa cum trebuie, românii au intrat în conflict cu patronii. ”Au fost insulte pe care n-ai vrea să le auzi vreodată”, spune Anja Hamm.

ADVERTISEMENT

De la scandalul români vs patroni germani a urmat un conflict româno-român. Supărați de faptul că unii conaționali au refuzat să participe la revoltă, românii au început să se certe și între ei.

”Cei care nu au luat parte la revoltă, au fost amenințați de colegi: Când te întorci acasă, îți vei găsi familia din România într-un scaun cu rotile”, povestește proprietara fermei, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

La baza revoltei care a izbucnit, ar fi, de fapt, o ofertă de la altă fermă din Turingia. Aceasta i-a ademenit pe români cu salarii mai mari, iar a doua zi după scandal, un autobuz al acestei ferme a apărut în curte. Opt dintre muncitorii sezonierii români s-au urcat în el și au plecat.

ADVERTISEMENT