News

Scandal între Viorica Dăncilă și Rareș Bogdan, din cauza reactoarelor de la Cernavodă: ,,Astfel de afirmații pot face rău României”

17.05.2019 | 14:07
Scandal intre Viorica Dancila si Rares Bogdan din cauza reactoarelor de la Cernavoda Astfel de afirmatii pot face rau Romaniei

Candidatul PNL la europarlamentare Rareș Bogdan aduce acuzații grave premierului Viorica Dăncilă în privința construirii reactoarelor 3 și 4 de la Centrala Nucleară din orașul Cernavodă. Fostul realizator de talk-show-uri tv, transformat peste noapte în politician, susține vehement că România face jocurile Chinei, în defavoarea companiilor americane.

Scandal între Viorica Dăncilă și Rareș Bogdan, din cauza reactoarelor de la Cernavodă: ,,Astfel de afirmații pot face rău României”

Candidatul PNL la europarlamentare Rareș Bogdan susține că reacțiile care au apărut în presa din SUA în privința construirii reactoarelor 3 și 4 de la Centrala Nucleară Cernavodă sunt în favoarea Chinei, nu în favoarea americanilor. Imediat a venit și reacția premierului Viorica Dăncilă. Care a răspuns acuzațiilor joi, la Târgu – Mureș, unde ajunsese în cadrul unui turneu prin toată țara și a ținut să precizeze că declarațiile lui Rareș Bogdan au fost făcute în contextul campaniei electorale pentru alegerile euro-parlamentare.

„Câteodată astfel de afirmaţii nici nu merită comentate. Se vede că sunt gândite doar prin prisma campaniei electorale şi că astfel de afirmaţii pot face rău României. I-am rugat pe toţi, de la toate partidele politice, să fie foarte atenţi la ceea ce afirmă, fiindcă există viaţă şi dincolo de campanie şi importantă este imaginea României şi românii. Bineînţeles că nu este aşa, bineînţeles că avem o relaţie foarte bună cu Statele Unite ale Americii şi cred că aceste afirmaţii sunt doar în ideea de campanie”, a fost răspunsul Vioricăi Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă, acuzații dure la adresa lui Rareș Bogdan
Rareș Bogdan are un nou schimb de replici dure cu Viorica Dăncilă. Sursa foto: Hepta.ro

Replica lui Rareș Bogdan nu a întârziat să apară

“Iar dacă au impresia că făcând astfel de afirmaţii vor avea un câştig electoral, cred că se înşală. Cred că trebuie să dăm dovadă de mai multă responsabilitate şi să venim cu proiecte pentru această ţară dacă într-adevăr vrem să avem o abordare constructivă, şi nu cu afirmaţii care efectiv pun semne de întrebare asupra imaginii ţării”, a continuat Dăncilă.

Referitor la direcția în care se îndreaptă România, în favoarea Alianței Nord Atlantice și în favoarea Uniunii Europene sau împotriva acestora, răspunsul a venit și el destul de repede și ferm. „Este clar că drumul nostru este proatlantic, proeuropean şi prin tot ceea ce am făcut am demonstrat acest lucru, fie prin modul în care suntem apreciaţi în NATO, fie prin modul în care toate statele membre, şi nu numai, apreciază Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene”, a ținut să precizeze premierul.

,,Joacă pe față împotriva Statelor Unite. Fără perdea!”, a comentat Rareș Bogdan, aflat în Timișoara, pe pagina sa de Facebook.