Sport

Scandalul cu juniorii de la CSA Steaua nu a rămas fără urmări: antrenorul vinovat a părăsit clubul

Antrenorul Florin Neață, care pregătea echipele de fotbal U15 și U16 ale CSA Steaua, și-a dat demisia după ce au apărut imagini scandaloase din autocarul echipei de fotbal U15.
07.12.2021 | 10:42
Scandalul cu juniorii de la CSA Steaua nu a ramas fara urmari antrenorul vinovat a parasit clubul
Antrenorul vinovat aplecat de la CSA Steaua. Sursa foto: Facebook Florin Neață
ADVERTISEMENT

La începutul lunii trecute, secția de fotbal a clubului CSA Steaua a fost în centrul unui imens scandal mediatic, după ce a apărut un filmuleț din care reiese că jucătorii grupei 2007 de la CSA Steaua se întorceau de la un meci și dădeau o petrecere în autocar, pe ritmuri de manele. În plus, tinerii fotbaliști erau îndemnați de părinți să consume whisky.

Florin Neață a plecat de la CSA Steaua la Academica Clinceni, tot la U15

La aproape o lună de la acel moment, Florin Neață, antrenor al grupelor U15 și U16 de la CSA Steaua, și-a dat demisia, susține Prosport. Acesta a fost considerat principalul vinovat de tot ceea s-a întâmplat, iar la mai toate ședințele de pregătire care au urmat acelui episod, tehnicianul a fost supus unor presiuni de către părinți.

ADVERTISEMENT

În urma renunțării la funcție de către Florin Neață, copiii de la echipele U15 și U16 vor fi pregătiți de Andrei Nagy, fost colaborator al lui Neață. Acesta nu a stat prea mult timp fără angajament, deoarece a fost coopotat de Academica Clinceni, să se ocupe de copiii născuți tot în anul 2007.

Ștefan Iovan a declata că incidentele din autocar s-au petrecut în 2018

Chiar în ziua în care a apărut ale material video, Ștefan Iovan, șeful programului de dezvoltare al sectorului de juniori de la CSA Steaua, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cred că este de trei ani de zile (n.r. – clipul). Nu știu dacă eram la centru. E înainte de pandemie. Sigur că e urât ce s-a petrecut atunci, dar e vechi, nu e de actualitate.

Văd că se caută să se arunce și să se împrăștie cu noroi, că am făcut o treabă bună. Toți vor să ne facă rău. De ce persoana respectivă nu a dat clipul acela de acum trei ani de zile?

ADVERTISEMENT

Trebuia să îl dea de atunci, că uite, domne, ce se întâmplă. Nu acum. Din punctul meu de vedere, este un clip foarte vechi. E foarte urât. Sunt foarte tineri copiii aceia.

Trebuie investigat cine este persoana, de unde vine acest clip. Probabil că l-a făcut vreun părinte. Dacă este așa binevoitor, de ce nu l-a dat atunci? Eu nu-i recunosc pe copii, sunt mici, în trei ani se schimbă.

ADVERTISEMENT

Nu bag mâna în foc ca să apăr pe cineva. Dar vreau să scot în evidență de ce nu s-au spus lucrurile atunci”, a declarat Ștefan Iovan pentru FANATIK.

Gabi Balint s-a întrebat de ce filmulețul din autocar a ieșit la iveală după 3 ani

Fostul atacant al Stelei și al naționalei României, Gabi Balint, și-a manifestat dezamăgirea după întâmplarea petrecută în autocar. „Eu nu știu de când sunt imaginile astea, petreceri în autocare am făcut și noi, poate era ceai acolo, chiar nu știu.

E tare curios că iese acest film, de ce iese, când iese… eu nu cred… dacă e adevărat și așa a fost, înseamnă că lucrurile sunt grave. Dacă au fost câțiva părinți și au vrut să facă o glumă e altceva, tinerii din ziua de azi ascultă muzică de tipul acesta…

Răspunsul trebuie să îl ofere clubul. Probabil se investighează să vadă ce a fost. După ce apare comunicatul, vom putea comenta. Ce se întâmplă în fotbalul nostru nu e normal.

Sincer, pe vremea la noastră, la nivelul ăsta, nu exista așa ceva. Nu, nu are cum să mi se pară normal așa ceva. Antrenorul care a fost, să zicem că a fost cu ei, a greșit că a luat părinți cu ei în autocar…”, a spus fostul internațional.

ADVERTISEMENT