Fotbal intern

Scandal la Astra Giurgiu! Bahamboula, ca și dat afară la ordinul lui Nicolae! I-au făcut deja două referate. FOTO

30.09.2018 | 19:28
Scandal la Astra Giurgiu Bahamboula ca si dat afara la ordinul lui Nicolae Iau facut deja doua referate FOTO

Dylan Bahamboula este în mijlocul unui scandal surprinzător la Astra Giurgiu, clubul de care aparține până în 2021. Francezul de 23 de ani, venit în vară liber de contract la formația lui Ioan Nicolae după ce s-a despărțit de Dijon, nu mai este dorit la echipă de patron, chiar dacă a apucat să joace doar de trei ori pentru astrali.

FANATIK.RO a aflat motivul pentru care Nicolae nu mai vrea să-l aibe la Giurgiu pe Bahamboula. Patronul Astrei a dat ordin ca jucătorul să fie dat afară conform clauzelor din contract, pentru a nu avea ulterior alte probleme pe la comisii.

Bahamboula de la Astra Giurgiu, scandal cu clubul. Nicolae a dat ordin să fie „executat”!

Să le luăm pe rând. Momentul în care mijlocașul ofensiv din Congo, cu cetățenie franceză, i-a căzut cu tronc patronului a fost chiar partida sa de debut. Este vorba despre meciul Astra Giurgiu – Dunărea Călărași 1-1, în care Bahamboula a intrat la pauză, în locul lui Romario Moise, și a luat un cartonaș roșu prostesc, în minutul 76, pentru o intrare foarte dură.

Faza pentru care Dylan Bahamboula a fost eliminat la debutul său pentru Astra Giurgiu, remiza de acasă cu Dunărea Călărași
Faza pentru care Dylan Bahamboula a fost eliminat la debutul său pentru Astra Giurgiu, remiza de acasă cu Dunărea Călărași

Evenimentul a fost cu atât mai important pentru Astra cu cât, două minute mai devreme de eliminarea lui Bahamboula, s-a produs și cea a lui Alibec (două galbene), astfel că trupa antrenată atunci de Marius Măldărășanu a rămas în dublă inferioritate. A scos cu greu remiza în fața Călărașiului.

Intrarea lui Bahamboula l-a convins pe Nicolae că acest jucător nu are ce căuta la echipa lui. „Dați-l afară, dar aveți grijă la clauze!”, le-ar fi transmis șeful subalternilor.

Convocarea pentru Bahamboula, primul pas pentru a putea fi dat afară!

Astfel că oficialii de la Giurgiu au trecut la fapte. Pentru „roșul” primit cu Dunărea, directorul tehnic Costel Lazăr i-a făcut un prim referat jucătorului. FANATIK.RO a intrat în posesia actului prin care jucătorul este convocat la o ședință la sediul clubului pentru a da explicații despre acest referat.

Scandal la Astra Giurgiu. Actul prin care Dylan Bahamboula a fost convocat la ședința Comitetului Director pentru a da explicații pentru referatul de după meciul cu Dunărea Călărași
Scandal la Astra Giurgiu. Actul prin care Dylan Bahamboula a fost convocat la ședința Comitetului Director pentru a da explicații pentru referatul de după meciul cu Dunărea Călărași

Jucătorul poate fi asistat sau reprezentat de avocați sau alte persoane autorizate pe bază de împuternicire. Obiectul ședinței va fi cercetarea faptelor expuse în referatul menționat… Anexat la prezenta comunicăm copie de pe Referatul din data de 20.08.2018, tradus în limba engleză și i se va asigura translator la ședința Comitetului Director”, se scrie în convocarea emisă pe 4 septembrie de Astra, semnată de președintele Comitetului Director Petrică Buduru și trimisă jucătorului.

Regula „la trei hențuri un penalty” a devenit „la trei referate, out!”

Acesta este începutul a ceea ce a cerut Nicolae. În contractul jucătorului există o clauză prin care dacă i se vor face trei referate, pe motive de indisciplină sau alte greșeli care să afecteze clubul, va fi dat afară fără nicio obligație din partea clubului Astra Giurgiu. Celebra regulă de acum câțiva ani din curtea școlii – la trei hențuri un penalty – este tradusă la Astra puțin altfel: la trei referate, ești out!

Al doilea referat s-a făcut după un „blat” cu cei de la service-ul auto!

Acesta este doar primul referat făcut de Lazăr lui Bahamboula. Ca să înțelegem că jucătorul e ca și dat afară, FANATIK.RO dezvăluie că francezul-congolez are deja și al doilea referat întocmit! Iar aici și-au băgat deja coada și cei din conducere.

L-au programat pe Bahamboula la un control de rutină la service-ul auto, acesta a întârziat la antrenament ulterior, astfel că i s-a făcut al doilea referat. Sunt informații însă că oamenii de la service l-au ținut „special” pe jucător mai mult tocmai pentru a rata începutul antrenamentului…

Așteptat la cotitură în scandalul de la Astra, Bahamboula răspunde cu gol!

Bahamboula (numărul 91) este felicitat de colegi după reușita care a deblocat meciul Astra - Gaz Metan Mediaș
Dylan Bahamboula (numărul 91) este felicitat de colegi după reușita care a deblocat meciul Astra – Gaz Metan Mediaș

Dylan Bahamboula este la limită. Al treilea referat „bate la ușă”! Până atunci el încearcă să-și facă treaba. A marcat cu Gazul primul gol pentru Astra, dar nici această realizare nu l-a făcut pe Nicolae să se răzgândească. A fost scos de Mulțescu în prima repriză în meciul de Cupă, apoi a fost rezervă în Viitorul – Astra. Care va fi a treia „abatere”? Pentru că mai mult ca sigur că va veni!

600.000 de euro este valoarea mijlocașului ofensiv de 23 de ani pe transfermarkt

4 echipe are Dylan Bahamboula în CV: Monaco, FC Paris, Dijon și Gazelec Ajaccio