Fotbal intern

Jucătorii Astrei au conturile pline! “Le-am plătit toate salariile şi primele!”

UPDATE 13:30 / Problemele de la Astra s-au încheiat în cursul zilei de joi. Fotbaliştii liderului au primit toate restanţele salariale. "Joi şi vineri le sînt viraţi toţi banii jucătorilor,...
11.09.2014 | 13:30
Jucatorii Astrei au conturile pline Leam platit toate salariile si primele

UPDATE 13:30 / Problemele de la Astra s-au încheiat în cursul zilei de joi. Fotbaliştii liderului au primit toate restanţele salariale. “Joi şi vineri le sînt viraţi toţi banii jucătorilor, asta însemnînd salarii şi prime. Pentru unii sînt sume foarte mari. Acum, la Astra este linişte şi nimeni nu ne poate destabiliza”, a declarat patronul Ioan Niculae pentru FANATIK.RO.

–––––––––––––––––––––––––

Calificarea Astrei în grupele Europa League nu a rezolvat una dintre probleme constante ale echipei giurgiuvene, plata restanţelor salariale şi ale primelor de joc. Jucătorii de bază pe care Daniel Isăilă i-a trimis pe teren în toate competiţiile în care Astra e angrenată au dezvăluit pentru FANATIK.RO că ar avea trei luni restanţe, dar şi prime neonorate de către Ioan Niculae, finanţatorul formaţiei giurgiuvene.

Eliminarea fabuloasă a lui Lyon de către Astra le-a adus fotbaliştilor lui Isăilă, momentan teoretic, o primă de 20.000 euro de “căciulă”, suma fiind rostită de către Ioan Niculae în vestiarul echipei giurgiuvene. “Asta e suma care ni s-a promis, dar sîntem siguri că ni se vor da mai puţini bani!”, sînt primele reacţii ale jucătorilor importanţi. Contactat telefonic de FANATIK.RO, patronul Astrei a explicat situaţia: “Prima de Europa League este de 20.000 de euro de om, dar acei bani îi vor lua, aşa cum le-am zis, în luna noiembrie, cînd vor veni sumele respective de la UEFA. Am fost de acord să le dăm două treimi din suma totală lor, cred că e mai mult decît oriunde în altă parte“.

Trei luni de restanţe? “Au luat banii pentru Cupa României”

Aceleaşi surse FANATIK susţin însă că nemulţumirile fotbaliştilor sînt legate de cele trei luni de restanţe financiare pe care cel mai bogat român din fotbal le-ar avea către jucătorii săi. “Luni se vor face trei luni restante, nu este normal. Pînă acum, am luat o singură primă din cele trei, la care se adaugă şi restanţele. Avem performanţe şi asta trebuie să se vadă şi în conturi. Ne pierdem răbdarea pentru că avem şi noi familii”, au dezvăluit jucătorii. Referitor la această problemă, Niculae a explicat de ce mai sînt unele întîrzieri salariale. “Fotbaliştii au încasat acum o lună prima pentru Cupa României, care este cea mai substanţială dintre toate. Ca paritate, banii aceia sînt de patru, cinci ori mai mulţi decît cei pe care îi iau ei din salarii. Eu nu cred că există fotbalişti nemulţumiţi la Astra, aici se plăteşte totul şi sumele nu sînt deloc mici“, susţine Niculae pentru FANATIK.RO.

Astra încasează minimum 4 milioane de la UEFA

Forul european acordă un bonus financiar substanţial echipelor care ajung în grupele Europa League. La fel ca Steaua, formaţia din Giurgiu va încasa, fără publicitate, drepturi TV şi marketing, aproximativ 4 milioane euro, urmînd ca suma să crească în eventualitatea unei calificări în primăvara europeană. “Înţelegem că domnul Niculae întîmpină probleme ca oricare om de afaceri, dar şi noi avem necesităţile noastre. Noi ne-am ţinut de cuvînt, stăm bine în clasament şi am ajuns în grupele Europa League eliminînd o echipă precum Lyon”, au încheiat giurgiuvenii.

“Eu cred că există persoane care încearcă să destabilizeze echipa. La Astra, fotbaliştii sînt fericiţi şi mulţumiţi. Au salarii bune, prime pe măsura performanţei şi linişte financiară” – Ioan Niculae

40.000 de euro este suma aproximativă totală pe care fiecare titular trebuie să o încaseze din prime şi salarii restante

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!