Fotbal international

Scandal la Barcelona: un fotbalist important refuză să se mai prezinte la antrenamente

28.07.2020 | 11:06
Scandal la Barcelona un fotbalist important refuza sa se mai prezinte la antrenamente
ADVERTISEMENT

Scandal la Barcelona înainte de returul cu Napoli din „optimile” Ligii Campionilor: Arthur Melo, jucător care va evolua la Juventus din sezonul viitor, a anunțat conducerea clubului că nu se va prezenta la reunirea lotului.

Potrivit celor de la goal.com, fotbalistul brazilian a informat conducerea catalanilor că se va duce în vacanță în Brazilia. Arthur le-a spus că nu mai vrea să se antreneze și nici să joace în Liga Campionilor, deși contractul său expiră la finalul actualului sezon de Ligă.

ADVERTISEMENT

El a refuzat să facă testul pentru coronavirus, la fel ca toți coechipierii săi, ceea ce a stârnit nemulțumire în rândul conducătorilor Barcelonei.

Brazilianul Arthur refuză să mai joace pentru Barcelona

Staff-ul catalanilor i-a spus lui Arthur că trebuie să se prezinte de urgență la pregătiri, iar în cazul în care nu o va face va suporta sancțiuni disciplinare. Conducerea Barcelonei crede despre comportamentul jucătorului că este total neprofesionist și îi transmite că această atitudine a lui a început în același timp cu transferul în Italia.

ADVERTISEMENT

72 de milioane de euro a achitat Juventus pentru transferul lui Arthur Melo, însă Barcelona mai poate încasa încă 10 milioane din bonusuri. Brazilianul evolua la Barcelona din 2018 după ce a fost adus de la Gremio pentru 31 de milioane de euro plus 9 milioane de euro în alte variabile.

Arthur este cotat la 56 de milioane de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt.com. În actualul sezon, a evoluat de 21 de ori pentru Barcelona în campionat, a reușit 3 goluri și 3 pase decisive. Mai are 4 meciuri în Liga Campionilor și 3 în Cupa Spaniei unde a reușit un gol.

ADVERTISEMENT

Arthur a câștigat o dată Copa America cu Brazilia, un campionat al Spaniei cu Barcelona, o Supercupa, Copa Libertadores cu Gremio.

Probleme de lot la returul cu Napoli din Liga Campionilor

După refuzul lui Arthur de a se mai prezenta la echipă, antrenorul Quique Setien va avea la dispoziție pentru jocul cu Napoli de pe 8 august din Spania doar trei variante la mijlocul terenului: Ivan Rakitic, Sergi Roberto și Frenkie de Jong.

ADVERTISEMENT

Sergio Busquets și Arturo Vidal nu pot evolua din cauza unor suspendări. Tehnicianul Barcelonei va putea folosi până la finalul stagiunii numai 17 jucători.

Chiar și Martin Braithwaite, fotbalist ce nu poate juca în Champions League, a făcut testul pentru COVID 19 pentru că numai așa putea să participe la antrenamente împreună cu Messi și colegii săi.

ADVERTISEMENT