News

Scandal la Berlin în timpul unui miting pentru eliminarea măsurilor de restricție! 18 polițiști au fost răniți. Video

02.08.2020 | 12:20
Scandal la Berlin in timpul unui miting pentru eliminarea masurilor de restrictie 18 politisti au fost raniti Video
ADVERTISEMENT

Scandal la Berlin în timpul unui miting pentru eliminarea măsurilor de restricție! Nu mai puțin de 18 polițiști au avut nevoie de ajutor medical după ce au încercat să disperseze manifestanții.

Aceștia s-au adunat din nou în număr mare pentru a-și exprima nemulțumirea față de măsurile impuse de autorități în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Vorbim de aproape 20 de mii de oameni care au venit cu pancarte împotriva restricţiilor anticoronavirus şi au chemat la ”libertate” şi ”rezistenţă”.

18 poliţişti răniţi în timpul unui miting la Berlin

Autorităţile spun că majoritatea participanţilor nu purtau măşti de protecţie şi nu respectau nici măcar distanţarea socială.

ADVERTISEMENT

În momentul în care poliţia a încercat să disperseze mulțimea, situaţia a degenerat. Concret, mai mulți organizatori au fost dați jos de pe scenă.

Nu toată lumea a fost de acord şi strigătele și huiduielile protestatarilor și-au făcut imediat apariția. Au urmat confruntări, în urma cărora agenții de poliție au fost răniți.

ADVERTISEMENT

Trei dintre ei au avut chiar nevoie de internare. Saskia Esken, şefa social-democraţilor, partid minoritar în coaliţia guvernamentală cu conservatorii Angelei Merkel, i-a criticat pe aceşti „Covidiots”.

„Fără distanţare, fără mască: ei pun în pericol nu doar sănătatea noastră, dar şi succesul nostru împotriva pandemiei şi pentru redresarea economiei, a educaţiei şi a societăţii. Iresponsabil!”, a scris ea pe Twitter.

ADVERTISEMENT

1500 de agenţi de ordine au fost desfăşuraţi la această manifestaţie, iar autorităţile locale au anunţat că au depus plângere împotriva organizatorilor pentru nerespectarea “regulilor de igienă”.

De la începutul pandemiei, în Germania s-au înregistrat peste 200.000 de infectări cu COVID-19 şi aproape 1.000 de decese.

 

 

ADVERTISEMENT