Sport

Scandal la Campionatul European de handbal feminin! ”Suntem obligați să jucăm 3 meciuri în 4 zile”

09.12.2020 | 22:03
Scandal la Campionatul European de handbal feminin Suntem obligati sa jucam 3 meciuri in 4 zile
ADVERTISEMENT

Henk Groener, tehnicianul naționalei de handbal feminin a Germaniei,  i-a criticat pe cei de la EHF pentru felul în care a programat partidele în grupa principală II, cea în care se află și țara noastră.

Norvegia și Croația, liderele din prima fază a grupelor, vor fi avantajate din punct de vedere al programului. Antrenorul Germaniei spune că diferențele sunt mult prea mari. Germania va avea trei partide în 4 zile, iar nordicele vor juca 3 meciuri în 6 zile.

ADVERTISEMENT

Ordinea partidelor din grupa principală a fost alta, însă a fost schimbată după preferințele televiziunilor din Danemarca și Norvegia. De exemplu, țara noastră ar fi trebuit să joace prima dată contra Ungariei. Româncele vor evolua joi împotriva Croației.

Nemulțumiri la Campionatul European de handbal feminin

”E o glumă! Din punctul meu de vedere, ăsta nu e un program cinstit. Naționala Germaniei începe sâmbătă, împotriva Ungariei, apoi are meciuri programate luni și marți.

ADVERTISEMENT

Suntem obligați să jucăm 3 meciuri în 4 zile. Între timp, Norvegia, care a renunțat și la organizare cu câteva zile înaintea competiției, joacă joi, sâmbătă și marți. E clar că au mai mult timp de odihnă”, a spus Henk Groener.

Turneul final din 2020 se organizează într-un context diferit. Din cauza pandemiei de coronavirus, handbalistele nu au putut face o pregătire optimă în pauza dintre sezoane. Multe dintre selecționatele de la EURO nu au jucat niciun joc de pregătire înaintea turneului.

ADVERTISEMENT

Nici selecționerul României nu e de acord cu programul

În acest context, cu o pregătire fizică nu tocmai bună, nemulțumirile selecționerului sunt justificate. Bogdan Burcea, antrenorul României, s-a plâns și el  zicând că sănătatea handbalistelor este pusă în pericol. Jucătoarele din România vor trebui să joace două partide în numai 18 ore, contra Ungariei și Olandei, luni și marți.

”Nu se urmărește sănătatea sportivelor, dar degeaba ne împotrivim noi, că nu avem ce face”, a spus Bogdan Burcea. Selecționerul a discutat și despre criticile primite de handbalistele României. Burcea spune că româncele vor avea o altă atitudine în grupele principale.

ADVERTISEMENT

Meciurile grupei principale II de la Campionatul European de handbal feminin :

10 decembrie, ora 19:15: Croația – România

10 decembrie, ora 21:30: Olanda – Norvegia

12 decembrie, ora 17:00: Ungaria – Germania

12 decembrie, ora 19:15: Croația – Norvegia

14 decembrie, ora 19:15:  Olanda – Germania

14 decembrie, ora 21:30: Ungaria – România

15 decembrie, ora 17:00: Olanda – România

15 decembrie, ora 19:15: Croația – Germania

15 decembrie, ora 21:30: Ungaria – Norvegia