News

Scandal la Casa Regală britanică! Prințul Charles ar fi primit milioane de euro, cash

Prințul Charles este în mijlocul unui nou scandal care afectează Casa Regală britanică după ce s-a descoperit că ar fi primit milioane de euro cash de la un șeic din Qatar.
26.06.2022 | 14:38
Scandal la Casa Regala britanica Printul Charles ar fi primit milioane de euro cash
Printul Charles e în mijlocul unor noi controverse după ce s-a aflat că ar fi primit trei milioane de euro, cash, de la un șeic din Qatar / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Prințul Charles ar fi primit, în repetate rânduri, pungi pline de bani, milioane de euro, în cadrul unor întâlniri private cu un politician influent din Qatar, fost premier al statului arab.

Prințul Charles ar fi primit milioane de euro cash

Conform dezvăluirilor făcute de presa britanică, citate de Observator, Prințul Charles este în mijlocul unor dispute cât se poate de serioase cu privire la moralitatea faptului că ar fi primit sume mari de bani în cash.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Prințul Charles ar fi primit în jur de trei milioane de euro de la şeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, fostul prim-ministru al Qatarului. Mai mult, susțin sursele citate, banii au fost înmânați personal moștenitorului tronului britanic.

Astfel, o dată i-ar fi primit într-o valiză, la o altă ocazie a primit un geamantan, iar în alt rând i-ar fi primit în saci de transport de la magazinul de lux care îi aprovizionează casa Prințului Charles. De fiecare dată, sumele primite de moștenitorul britanic i-ar fi fost înmânate în cadrul unor întâlniri private, chiar și la Clarence House, în anul 2015.

ADVERTISEMENT

Conform declarațiilor făcute de un purtător de cuvânt al Clarence House susține însă că banii cu pricina au fost imediat vărsați în conturile unei organizații caritabile ale Prințului Charles și a respins toate sugestiile că ar fi ceva necurat la mijloc.

”(Banii, n. red.) au fost trecuți imediat la una dintre organizaţiile caritabile ale prinţului, fiind urmate toate procesele corecte”, susține purtătorul de cuvânt conform Observator. Mai mult, valiza cu bani a fost preluată de doi consilieri ai Prințului Charles care au numărat manual banii.

ADVERTISEMENT

Banii primiți de Prințul Charles, motiv de controverse

Consilierii care au numărat banii primiți de Prințul Charles au cerut ca banca Coutts, instituția financiară privată care acționează în numele familiei regale, să preia sumele respective și să le depună în conturile fondului caritabil al Prinţului de Wales (PWCF).

Cel care i-a dat banii Prințului Charles, şeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani este unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii. De altfel, de-a lungul ultimilor ani, șeicul din Qatar și-a folosit uriașa avere și influența pentru a face investiții colosale în Londra, fiind supranumit de presa britanică ”Omul care a cumpărat Londra”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, șeicul este proprietarul clubului de fotbal Paris Saint-Germain și se spune că are o influență covârșitoare în tot ceea ce face fondul de investiții Qatari Wealth.

Discuțiile despre banii cash primiți de Prințul Charles vin într-un moment cât se poate de nepotrivit pentru moștenitorul coroanei britanice, mai ales după ce, de curând, a fost necesar ca el să respingă acuzațiile cu privire la interesele din spatele organizației caritabile pe care o conduce.

De altfel, acuzațiile suportate de Prințul Charles au fost cercetate de Poliţia Metropolitană şi Comisia de Caritate, cele două instituții făcând investigații cu privire la strângerea de fonduri și posibilitatea ca anumite ”onoruri” să fie vândute în spatele unor acte caritabile.

ADVERTISEMENT