Fotbal intern

Scandal la CFR Cluj înainte de meciul cu Lazio. Scos de pe lista UEFA, Vinicius e revoltat: ”Cel mai bun apărător nu e pe listă. Vreau o explicație”

18.09.2019 | 23:09
Scandal la CFR Cluj inainte de meciul cu Lazio Scos de pe lista UEFA Vinicius e revoltat Cel mai bun aparator nu e pe lista Vreau o explicatie

Deși CFR Cluj a revenit pe locul 1 în Casa Pariurilor Liga 1 și e calificată în grupele Europa League, atmosfera în cadrul lotului lui Dan Petrescu nu e una liniștită. Scos de pe lista UEFA pentru faza grupelor, fundașul Vinicius cere explicații pentru decizia băncii tehnice.

Scandal la CFR Cluj. Scos de pe lista UEFA, Vinicius e revoltat: ”Vreau o explicație”

Toată lumea a fost surprinsă în momentul în care CFR Cluj a trimis la UEFA lista de jucători pentru grupele Europa League. Pe lângă Țucudean, retras temporar din activitate, de pe această listă lipsea și cel mai important fundaș al campioanei din ultimele două sezoane, Paulo Vinicius (35 de ani).

Inițial, absența veteranului brazilian a fost pusă pe seama unei accidentări. Între timp, se pare că altele ar fi motivele, cel puțin asta reiese din ultima ieșire publică a fotbalistului. Într-un interviu pentru Telekomsport, Vinicius spune că nu înțelege decizia luată de Dan Petrescu: ”Nu înţeleg de ce susţin că sunt accidentat, eu am avut o problemă medicală acum o lună jumate şi vreau şi eu să ştiu de ce cel mai bun apărător, folosit în toate meciurile, nu este pe listă. Eu sunt bine, pot juca, conducerea trebuie să dea o explicaţie”.

Dan Petrescu nu își reproșează decizia luată
Dan Petrescu nu își reproșează decizia luată

Dan Petrescu nu își reproșează decizia luată

La conferința de presă premergătoare meciului cu Lazio din grupele Europa League, Dan Petrescu a spus că, deși lotul CFR-ului e unul subțire, nu își reproșează decizia în cazul lui Vinicius: ”Nu îmi reproșez, îmi pare rău doar. Avem prea puțini jucători pe listă, numai 19″ , a spus antrenorul clujenilor.

Paulo Vinicius este fundașul central care a dus greul apărării în ultimele două sezoane pentru CFR Cluj. A evoluat în 65 de meciuri pentru echipa din Gruia și și-a trecut în cont șapte goluri. De asemenea, Vinicius a bifat pe teren toate minutele în dublele lui CFR Cluj din acest sezon european cu Astana, Maccabi Tel Aviv și Celtic. În martie 2019, Vinicius își prelungise contractul cu încă un sezon cu CFR.

  • 3 trofee a câștigat Vinicius cu CFR Cluj: 2 titluri și o Supercupă  

Lista de jucători trimisă de CFR Cluj la UEFA:

  • Portari: Giedrius Arlauskis, Jesus Fernandez, Otto Hindrich*
  • Fundași: Alexandru Pașcanu, Andrei Burcă, Răzvan Horj, Mateo Susic, Kevin Boli, Mihai Butean, Mario Camora, Ionuț Peteleu, Mike Cestor, Rareș Ispas*
  • Mijlocași: Luis Aurelio, Damjan Djokovic, Ciprian Deac, Juan Culio, Cătălin Golofca, Ovidiu Hoban, Mihai Bordeianu, Claudiu Petrila*
  • Atacanți: Mario Rondon, Lacina Traore, Billel Omrani, Alex Păun

*lista B (jucători crescuți de campioana României)