Fotbal intern

Fierbe Craiova! Băluţă – Mitriţă – Gustavo, tridentul discordiei!

Cei trei fotbalişti ai celor de la CS U nu se află în relaţii prea bune şi îşi reproşează, indirect, evoluţiile slabe ale echipei în play-off.
10.04.2018 | 18:38
Fierbe Craiova Baluta  Mitrita  Gustavo tridentul discordiei

Viaţă grea pentru Devis  Mangia la Craiova. Antrenorul italian trebuie să gestioneze ego-urile puternice ale vedetelor din lotul său. Oamenii care au purtat trupa din Bănie pe podiumul Ligii 1 au ajuns într-un punct în care dau vina unii pe alţii pentru rezultatele nereuşite din ultima perioadă. Alex Băluţă, Alex Mitriţă şi Gustavo sunt cei trei super-fotbalişti ai Craiovei care s-au transformat din tridentul salvator în tridentul discordiei!

Nemulţumirea lui Băluţă şi promisiunea oficialilor

Alex Băluţă a fost unul dintre cei mai slabi fotbalişti ai celor de la CS U în play-off. Internaţionalul român a ratat şi convocarea la naţionala lui Cosmin Contra din cauza prestaţiilor sale mult sub aşteptări. Principalul motiv pentru care Băluţă nu a dat randamentul scontat este legat de situaţia sa contractuală. În iarnă, el a ratat un transfer important afară şi a refuzat mutarea la FCSB, Mihai Rotaru promiţându-i că îi va mări salariul. Deasemenea, clauza de rezilierea urma să fie dublată, astfel ca Gigi Becali să nu mai poată atenta la “bijuteria” Olteniei. Cu toate acestea, oficialii olteni s-au făcut că “uită” de propunerea pentru Băluţă, imediat ce perioada de transferuri s-a încheiat şi fotbalistul nu mai putea pleca de la echipă. Aşa se face că şi acum mijlocaşul joacă pe acelaşi salariu şi are aceeaşi clauză de reziliere. Pentru a-l tempera pe fotbalist, oltenii i-au promis că în vară îl vor lăsa să plece în străinătate pentru suma din contract! Tensiunea a crescut atât de mult în vestiar încât Băluţă l-a atacat public pe Mangia, după ce italianul l-a ţinut rezervă până în minutul 58 al meciului cu FCSB: “Nu ştiu ce a încercat să îmi arate prin chestia asta. Eu eram pregătit, m-am pregătit toată săptămâna. Ştiam ce înseamnă un meci contra Stelei, pentru că sunt oltean, şi chiar sunt dezamăgit de decizia dânsului. Decizia lui Mister m-am ambiţionat şi mai tare şi sper să nu mai facă aceeaşi greşeală ca în seara asta”, a tunat Băluţă, furios, după partida cu liderul Ligii 1. Tehnicianul italian a ripostat imediat şi i-a transmis vedetei sale: “Băluţă trebuie să joace şi să nu vorbească prea mult. Dacă am ceva să-i transmit, o voi face în vestiar“.

Mitriţă, luat la ochi pentru stilul său!

Supărarea lui Băluţă vine în contextul în care nici prestaţiile altor colegi de-ai săi nu sunt cele mai bune. Un exemplu în acest sens este colegul din naţionala României, Alex Mitriţă. Conform informaţiilor FANATIK.RO, Mitriţă a fost luat la ochi coechipieri şi de staff-ul tehnic al oltenilor pentru modul său egoist de a trata meciurile. Practic, explozivului mijlocaş i se reproşează că este prea individualist: „Joacă doar pentru el, vrea să iasă cu orice preţ în evidenţă!”, s-au plâns colegii din atacul celor de la CS U. Dealtfel, Mangia i-a şi atras atenţia lui Mitriţă că trebuie să joace mai mult pentru echipă, altfel va fi nevoit să ia măsuri împotriva sa.

Gustavo, protejatul lui Mangia?

Nici situaţia celui de-al treilea “pitic atomic” din atacul oltenilor nu este mai liniştită. Gustavo Vagenin, brazilianul mingicar al Craiovei, a stârnit numeroase discuţii în vestiar. Chiar Băluţă şi Mitriţă s-au simţit în câteva rânduri nedreptăţiţi de Devis Mangia din cauza sud-americanului. “Toată lumea crede despre Gustavo că e protejatul lui Mangia pentru că a jucat în Italia. Pe el nu îl ceartă niciodată, nu îl critică. Chiar şi când greşeşte îl încurajează şi nu îl schimbă imediat, ca să nu se supere!”, afirmă persoane din anturajul celor de la CS U. În aceste condiţii, înfrângerea cu FCSB, 0-2, pare una logică, de vreme ce relaţiile între cei mai importanţi jucători ai oltenilor nu trec prin cele mai bune momente.