Fotbal intern

Vrea doar la Dinamo! “Refuză să fie traficat! Mai bine în parc!”

Marcel, tatăl lui Ronaldo Deaconu, rupe tăcerea în cazul transferul fotbalistului de la Chiajna la Dinamo.
04.01.2018 | 15:01
Vrea doar la Dinamo Refuza sa fie traficat Mai bine in parc

Relaţiile excelente dintre Chiajna şi Dinamo au fost dinamitate în această perioadă competiţională de negocierile pentru transferul mijlocaşului Andrei Ronaldo Deaconu. Dacă Dinamo îl vrea pe fotbalist fără să achite vreo sumă de bani, Concordia cere minimum un milion de euro, profitând şi de interesul altor cluburi pentru serviciile jucătorului în vârstă de 20 de ani. FANATIK.RO a vorbit, în exclusivitate, cu tatăl lui Ronaldo Deaconu, Marcel.

“A vrut salariu să îi fie foame, dar a pus o condiţie!”

De ce vrea fotbalistul să plece la Dinamo fără ca formaţia din Ştefan cel Mare să achite vreo sumă de bani? Răspunsul vine natural şi stă în negocierile anterioare ale acestuia  cu formaţia din Chiajna.

Fiul meu  a venit liber de contract de la Tîrgu Mureş şi cu grilele de formare rezolvate, fără să plătească niciun ban Chiajna. Are o mie de euro pe lună, cel mai mic salariu din tot lotul de 30 de jucători! Discuţia de la început a fost să îi dea 3000 de euro, dar Andrei a vrut să fie motivat. A zis că mai bine să îi fie foame de joc, dar cu condiţia ca în cazul în care va primi ulterior o ofertă bună să fie înţeles şi lăsat să plece“, susţine părintele fotbalistului.

El a primit 7 salarii la Chiajna, a primit într-un an cât alţii într-o lună. La Concordia sunt câţiva jucători foarte bine plătiţi, bravo lor, dar cei de acolo trebui să se gândească şi cât au investit ei în el… Nu vreau să mă cert cu domnul Tănase, pentru că ne-a făcut şi bine, l-a ajutat pe Ronnie al meu… Familia l-a sprijinit pe Andrei să facă recuperare, crio-saună, cameră barică şi altele. Nu vreau să vorbesc mai multe!“, continuă Marcel Deaconu pentru FANATIK.RO.

“Pentru Dinamo merge la echipa a treia! E visul lui!”

Negocierile dintre cele două cluburi sunt anevoioase. Chiajna a venit cu propunerea ca fotbalistul să fie împrumutat o perioadă la Dinamo, cu condiţia ca acesta să îşi prelungească acordul cu Concordia şi clubul lui Minea să încaseze 60 la sută dintr-un eventual transfer! Negoiţă nu a zis nici “da”, nici “nu”, dar jucătorul este cel care se opune vehement. 

El vrea să joace numai la Dinamo, e cu sufletul dinamovist. Am avut discuţii multe cu el de aceste sărbători, la un moment dat mă acuza şi pe mine că nu aş vrea să se facă transferul. Andrei mi-a zis că nu vrea să fie traficat ca o marfă. Pe el nu îl interesează banul, la Dinamo va avea un salariu destul de mic oricum. La 20 de ani, gândeşte cu sufletul. Eu îi respect decizia, chiar dacă nu ştiu dacă e cea mai bună.

Nu pot să zic ceva rău de cei de la Chiajna, pentru că ne-au făcut şi bine. Au folosit chestia josnică legată de SRI, nu am niciun fel de apartenenţă cu aşa ceva, dar în viaţă trebuie să treci uşor peste răutăţi…

Băiatul meu avea contract individual de muncă, l-au transformat într-un PFA prestări servicii. S-a interesat şi el… El vrea doar la Dinamo, acolo e şi un antrenor care îl vrea, domnul Vasile Miriuţă. Mi-a zis că acesta e visul lui şi, ca să şi-l împlinească, poate să stea la echipa a doua, la echipa a treia sau prin parcuri, aşa cum l-au ameninţat! Mi-a zis: Ce pot eu să îi spun?!“, dezvăluie tatăl lui Ronaldo Deaconu.

FANATIK.RO a aflat şi de ce Chiajna încearcă să blocheze cu orice preţ negocierile cu Dinamo. Conform informaţiilor noastre, CFR Cluj şi Kaiserslautern s-au arătat interesate în ultima perioadă de transferul mijlocaşului de 20 de ani, iar conducerea Concordiei e convinsă că ar putea obţine o sumă de aproape un milion de euro  de la aceste grupări! “Singura ofertă concretă o are de la Dinamo.  Ştiu că au mai fost şi alte echipe interesate din ţară şi din străinătate, dar în scris nu a venit nimic“, a confirmat Marcel Deaconu pentru FANATIK.RO.

1.000.000 de euro vrea Chiajna pentru Ronaldo Deaconu

“Deaconu a ajuns la noi pentru că am avut de la început încredere în talentul său. Cum am putea noi să lăsăm să plece un jucător de viitor? Ce fac, păgubesc societatea?” – Cristi Tănase, preşedinte Concordia