News

Scandal la mai multe secții din București, a intervenit Poliția: PSD acuză USR, votul s-a suspendat câteva minute + buletine de vot gata ștampilate. UPDATE

Polițiștii au fost chemați la mai multe secții din București, unde au avut loc diverse incidente. Au fost deschise mai multe anchete.
09.06.2024 | 13:43
Scandal la mai multe sectii din Bucuresti a intervenit Politia PSD acuza USR votul sa suspendat cateva minute  buletine de votgatastampilate UPDATE
Scandal la două secții din București, a intervenit Poliția
ADVERTISEMENT

Astfel, polițiștii chemați la fața locului au găsit mai multe buletine de vot deja ștampilate sau au constatat că au dispărut ștampile de vot. De asemenea, au existat și scandaluri între reprezentanții diferitelor partide politice.

UPDATE: Procese verbale semnate în alb la o secție de votare

Un candidat la alegerile europarlamentare a semnalat că într-o secție de votare s-ar afla mai multe procese verbale semnate în alb.

ADVERTISEMENT

”Polițiștii din cadrul subunității s-au deplasat cu operativitate la fața locului, unde au luat legătura cu membri comisiei de votare. Astfel, în urma verificărilor efectuate s-a constatat prezența unor procese verbale semnate înainte de a fi completate”, au declarat polițiștii Secției 9.

Procese verbale au fost înlocuite, iar votul nu a fost întrerupt.

UPDATE: Poliția Capitalei anunță mai multe scandaluri la secțiile de votare

Polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați cu privire la faptul că în zona unor secții de votare din Sectorul 1, mai mulți alegători ar fi transportați cu autoturisme la secțiile de votare, de reprezentanți ai unor partide politice.

ADVERTISEMENT

”În cauză sunt efectuate verificări în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale ce se impun”, anunță autoritățile.

De asemenea, Poliția Capitalei anunță că președintele comisiei din cadrul unei secții de votare din Sectorul 6 a reclamat faptul că o ștampila a dispărut. Și aici se efectuează verificări.

ADVERTISEMENT

Prin sistem 112, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție au fost sesizați de un candidat la alegerile locale cu privire la faptul că într-o secție de votare s-ar fi găsit un buletin de vot ștampilat. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cele reclamate se confirmă. Astfel, buletinul de vot a fost anulat. Cercetările sunt efectuate în continuare de polițiștii din Secției 6 Poliție.

UPDATE: Scandal la două secții de vot din București

Scandal la două secții din București, polițiștii fiind sesizați cu privire la câteva incidente. La Secția 190 din Sectorul 2 s-a raportat apariția unor buletine de vot gata ștampilate, iar oamenii legii au fost chemați de urgență în ziua în care românii îşi aleg primarii la nivel local şi europarlamentarii la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

Agenții din cadrul Poliției Capitalei s-au deplasat la fața locului și au constatat că cele raportate un candidat la Consiliul General se confirmă, se arată într-un comunicat al polițiștilor, transmis duminică, 9 iunie.

„Cercetările sunt continuate de către Secția 7 Poliție, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale”, a informat DGPMB. De altfel, reprezentanții USR au anunțat că au făcut cerere de suspendare a votului în această secție din Capitală.

Într-un comunicat de presă se arată că după verificările efectuate de polițiști, a fost găsit încă un buletin gata ștampilat. USR susține că buletinele respective erau ștampilate cu PSD-PNL, primul fiind găsit de un alegător.

„În această dimineaţă, la Secţia 190, a fost chemată poliţia după ce au fost găsite 4 buletine gata ştampilate cu PSD-PNL. Primul buletin a fost descoperit chiar de un alegător, apoi alte 3 au fost găsite pe mesele reprezentanţilor PSD-PNL. După ce poliţiştii au făcut verificări, au permis reluarea procesului de vot. După plecarea poliţiştilor, a mai fost descoperit un alt buletin gata ştampilat. Al cincilea”, menționează USR în comunicatul de presă.

Vot suspendat pentru câteva minute la secţia 1245! A dispărut o ştampilă: scandal PSD – USR

Pe de altă parte, la Secția 1245 din Sectorul 6 a avut loc un alt scandal. Pentru câteva minute a fost suspendat votul, după ce PSD a acuzat că o ștampilă ar fi fost luată de o reprezentantă a USR, iar ulterior ar fi fost ascunsă în geanta acesteia.

Poliția a ajuns la secția de vot pentru a desfășura cercetările necesare în astfel de situații. Potrivit membrilor PSD, reprezentanta USR este audiată de polițiști în aceste momente. Până la această oră, polițiștii Capitalei nu au oferit informații cu privire la acest incident. Rămâne să se stabilească dacă cele sesizate se confirmă.

Un alt incident în Sectorul 5. O persoană a pus ștampila pe mai multe buletine de vot fără să-și dea seama

Un incident similar a fost sesizat și la o secție de votare din Sectorul 5 al Capitalei, care însă nu a fost confirmat. Un bărbat a atras atenția membrilor din comisie că ar fi primit buletine de vot care erau deja ștampilate.

Au fost anunțați polițiștii, însă s-a dovedit că, de fapt, o persoană care ar fi votat înainte a aplicat ștampila pe primul buletin, moment în care tușul s-a imprimat pe următorul buletin de vot.

„Polițiștii din cadrul Secției 24 Poliție s-au deplasat cu operativitate la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în cadrul secției de votare în cauză s-a prezentat o persoană care, în momentul exercitării dreptului de vot a aplicat ștampila pe un buletin.

În urma acestei proceduri, țușul de pe primul buletin s-a imprimat pe următorul buletin de vot. Astfel, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele sesizate nu se confirmă”, a transmis Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”