Sport

Scandal la Eurobasket 2022. Doi jucători s-au luat la bătaie în timpul meciului Turcia – Georgia. Video

Incidente grave în timpul meciului Turcia – Georgia de la Campionatul European de baschet. Doi jucători s-au bătut în timpul meciului. Ambii au fost eliminați, dar cearta a continuat în drum spre vestiare.
05.09.2022 | 09:59
Scandal la Eurobasket 2022 Doi jucatori sau luat la bataie in timpul meciului Turcia  Georgia Video
Turcul Furkan Korkmaz și georgianul Duda Sanadze s-au luat la bătaie în timpul meciului direct de la Eurobasket 2022. Sursa foto: Basketball Forever
ADVERTISEMENT

Campionatul European de Baschet Masculin se desfășoară în această perioadă în patru locații diferite – Republica Cehă, Georgia, Italia și Germania. În grupa A, organizată de Georgia, meciul dintre naționalele țării gazdă și Turciei s-a încheiat cu un scandal de proporții.

Doi jucători au fost eliminați după ce s-au bătut pe teren

Întâlnirea dintre naționalele masculine de baschet ale Georgiei și Turciei 88-83 se anunța un spectacol sportiv, însă meciul a fost umbrit de un incident violent în care au fost implicați doi dintre jucători, câte unul din fiecare tabără.

ADVERTISEMENT

La mijlocul celui de-al patrulea sfert (ultimul), Furkan Korkmaz și Duda Sanadze s-au implicat într-o încăierare după faultul gruzinului asupra baschetbalistului de la Philadelphia 76ers.

Cei doi și-au aplicat unul celuilalt lovituri cu capul și au fost eliminați de arbitrul întâlnirii. Scandalul a continuat, însă, și pe tunelul ce duce la vestiare, turcul fiind atacat de trei jucători georgieni și de oamenii de ordine.

ADVERTISEMENT

Și antrenorul principal al Turciei, Ergin Ataman, a fost eliminat. Când mai erau 21,6 secunde din meci, Cedi Osman a încercat să facă un fault intenționat, dar a primit o sancțiune antisportivă.

Ergin Ataman a protestat vehement la decizia arbitrului, conflictul fiind la un pas să degenereze într-o nouă bătaie. În cele din urmă a fost trimis la vestiare.

ADVERTISEMENT

Turcia amenință cu retragerea din competiție

Oficialii Federației turce de baschet au anunțat că vor retrage echipa din competiție dacă, după vizionarea înregistrărilor video de pe tunelul spre vestiare nu se vor lua măsuri dure împotriva atacatorilor.

De asemenea, Turcia a depus un memoriu la FIBA ​​pentru că, în timpul incidentului Korkmaz-Sanadze, s-au pierdut 22 de secunde din timpul de joc, iar cronometrul nu a fost resetat.

ADVERTISEMENT

”Jucătorii georgieni și unii stewarzi ne-au privat de respect. Am venit aici să jucăm baschet, nu altceva. Ceea ce s-a întâmplat a mers dincolo de baschet și încalcă spiritul sportului”, a transmis vicepreședintele Federației turce de baschet, Omer Onan.

ADVERTISEMENT
Tags: