Life

Scandal la Eurovision! Dovada că România nu a avut probleme tehnice, publicată de vedeta TVR Eda Marcus: “Au sărit peste noi ca şi când nu am fi existat”

TVR a făcut publică înregistrarea în care Eda Marcus se pregătește să intre în direct la Eurovision, dar prezentatorul concursului anunță că România are probleme tehnice.
16.05.2022 | 11:20
Scandal la Eurovision Dovada ca Romania nu a avut probleme tehnice publicata de vedeta TVR Eda Marcus Au sarit peste noi ca si cand nu am fi existat
Dovada că România nu a avut probleme tehnice la Eurovision. Foto: Colaj Fanatik / Instagram
ADVERTISEMENT

În contextul scandalului de la Eurovision 2022, a apărut o înregistrare cu Eda Marcus în care se arată consternarea acesteia după ce nu a mai intrat în direct, fiind o dovadă că nu existau probleme tehnice.

Dovada că România nu a avut probleme tehnice la Eurovision

Prezentatoarea TVR care trebuia să anunțe decizia României privind punctajul de la Eurovision, live, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

ADVERTISEMENT

Clipul video publicat de televiziune publică o arată pe Eda Marcus în timp ce așteaptă să comunice punctajul juriului pentru Eurovision 2022.

În înregistrarea care durează câteva secunde, vedeta apare zâmbind la cameră, aștepând momentul în care trebuia să intre în direct.

ADVERTISEMENT

Aceasta aude pe fundal cum Mika, prezentatorul faimosului show, spune că România nu mai poate intra în direct din cauza unor probleme tehnice.

„What?! Nu cred. Deci nu cred”, este ceea ce spune Eda Marcus pe înregistrare, fiind îmbrăcată și machiată de gală. Nimeni nu a putut să o vadă, însă, deoarece Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a refuzat transmiterea în direct.

ADVERTISEMENT

Prezentatoarea TVR a scris pe rețelele de socializare că imaginile au fost surprinse în timp real, acestea constituind și dovada că nu au existat probleme tehnice pentru România.

Prezentatoarea TVR a publicat filmarea cu momentul în care României i-a fost anulat votul juriului la Eurovision

“Această este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision pe motive tehnice.

ADVERTISEMENT

Înregistrarea această este, de fapt, dovadă că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext.

Au sărit pur şi simplu peste noi ca şi când nu am fi existat”, a scris Eda Marcus pe pagina sa de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eda Marcus (@eda_marcus)

Eda Marcus, mărturii după eșecul de la Eurovision

Eda Marcus declara că a fost foarte entuziasmată de rolul său în cadrul Eurovision 2022, dar tot visul ei s-a năruit. Deși a fost aleasă pentru această „onoare”, cum o numește chiar ea, transmisiunea live pentru care s-a pregătit nu a mai fost posibilă.

Conform prezentatoarei de la TVR, ceea ce a trăit în seara concursului a fost „de domeniul fantasticului”.

„Aseară ar fi trebuit să fie una de vis. Trebuia să acord notele din partea României la Eurovision. O onoare pe care am primit-o cu extrem de mare bucurie și încântare. Un asemenea rol este o validare profesională pe care și-o dorește orice prezentator TV.

Dar, din păcate, acest lucru nu a fost posibil în niciun caz din motive tehnice așa cum s-a motivat inițial. Pentru mine este de domeniul fantasticului ceea ce am trăit”, a mai povestit vedeta TVR.

Scandalul iscat la Eurovision 2022: Punctajele oferite de șase dintre țările participante au fost descalificate

Au fost mai multe nereguli la Eurovision 2022, concurs care s-a încheiat cu Ucraina fiind numită marea câștigătoare.

Punctajele oferite de șase dintre țările participante au fost descalificate. Pe lângă România, pe lista s-au aflat și Georgia, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

„În analiza votului juriului de către partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări”, anunța un comunicat al Uniunii Europene de Radio și Televiziune.

La rândul său, TVR a anunțat că nu au fost comunicate suspiciuni privind corectitudinea votului și că „regulile au fost schimbate în timpul jocului”. De asemenea, votul României a fost trimis către Ucraina, deși acesta era menit Moldovei.

ADVERTISEMENT