Sport

Scandal la FC Botoșani – Sepsi! Arbitrul a dictat penalty pentru gazde, însă și-a schimbat decizia după câteva minute

Partida FC Botoșani - Sepsi Sfântu Gheorghe a avut parte de o fază controversată, în urma căreia jucătorii celor două echipe au făcut un scandal „monstru”.
10.04.2022 | 18:51
Scandal la FC Botosani  Sepsi Arbitrul a dictat penalty pentru gazde insa sia schimbat decizia dupa cateva minute
Partida FC Botoșani - Sepsi Sfântu Gheorghe a avut parte de o fază controversată, în urma căreia jucătorii celor două echipe au făcut un scandal „monstru”. Sursa foto captură Digi Sport
ADVERTISEMENT

Partida FC Botoșani – Sepsi Sfântu Gheorghe contează pentru etapa a 4-a din play-out-ul Ligii 1. În cazul în care va fi câștigată de Sepsi, formația covăsneană va urca o poziție în clasament.

Scandal la FC Botoșani – Sepsi

Pe finalul primei reprize, la scorul de 0-1, a avut loc o fază controversată în careul oaspeților. Mingea l-a lovit în mână pe Bogdan Mitrea, fundașul celor de la Sepsi, iar arbitrul de centru a dictat penalty pentru gazde.

ADVERTISEMENT

Jucătorii de la Sepsi s-au repezit la „centralul” George Găman, susținând că penalty-ul este dictat în mod eronat. Spre fericirea oaspeților, arbitrul Găman a decis să întoarcă faza și să dicteze corner pentru FC Botoșani, după ce s-a consultat câteva minute cu asistentul Sebastian Gheorghe.

Fotbaliștii gazdelor au contestat vehement decizia lui George Găman, considerând că Bogdan Mitrea a comis un henț clar.

ADVERTISEMENT

Unicul gol al primei reprize a fost marcat de Alexandru Tudorie (26 de ani), în minutul 3, după o pasă a lui Marius Ștefănescu (23 de ani).

Au fost conflicte și în drumul către vestiare

La scurt timp după presupusul henț al lui Mitrea, arbitrul de centru a fluierat finalul primei reprize. În drumul către vestiare, Marius Croitou, antrenorul Botoșaniului, s-a dus să discute cu Mitrea despre acea fază, însă au fost întrerupți de portarul gazdelor, Eduard Pap, care era pus pe scandal. Goalkeeper-ul s-a calmat, după ce a intervenit Croitoru.

ADVERTISEMENT

Marius Croitoru a protestat de mai multe ori în timpul primei reprize, astfel că a fost sancționat cu un cartonaș galben.

Înaintea acestui meci, FC Botoșani se afla pe locul 8 din Casa Pariurilor Liga 1, cu 29 de puncte obținute. De cealaltă parte, Sepsi Sfântu Gheorghe ocupa poziția 9, cu 27 de puncte.

ADVERTISEMENT
  • 9,30 milioane de euro este cota lotului Botoșaniului, conform transfermarkt.com
  • 11,12 milioane de euro este cota lotului lui Sepsi Sfântu Gheorghe
ADVERTISEMENT