Sport

Scandal la handbal! Președintele Constantin Din a suspendat ședința de CA. Au fost acuzații dure, cereri de demisii și nervi întinși la maximum

Fierbe handbalul românesc. Ultima ședință de Consiliu de Administrație a fost furtunoasă și s-a încheiat abrupt după ce s-au lansat acuzații dure și cereri de demisii.
22.09.2022 | 14:10
Scandal la handbal Presedintele Constantin Din a suspendat sedinta de CA Au fost acuzatii dure cereri de demisii si nervi intinsi la maximum
Constantin Din, alături de Eduard Novak și Cristina Neagu. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Handbalul românesc are o nouă conducere din luna aprilie când fostul arbitru internațional Constantin Din i-a luat locul lui Alexandru Dedu în fruntea FRH. Însă, această schimbare nu a adus liniștea și ultima ședință a Consiliului de Administrație a fost una furtunoasă, întreruptă înainte de vreme.

Scandal la handbal! Președintele Constantin Din a suspendat ședința de CA

Președintele Constantin Din a suspendat ședința, deși mai erau de discutat câteva lucruri de pe ordinea de zi. Susținută online miercuri, 21 septembrie, ședința a fost una în care s-au lansat acuzații dure, i s-a cerut demisia din CA a secretarului general Viorel Mazilu, iar nervii au fost întinși la maximum.

ADVERTISEMENT

Apele au fost agitate cu câteva zile înainte de ședință când Flaviu Sâsâeac, președintele Potaissei Turda, a acuzat că la Federație se iau decizii în mod discreționar, actuala conducere având o vendetă asupra celor care au votat cu alți candidați la alegeri.

12 membri i-au cerut demisia lui Viorel Mazilu!

Primul subiect fierbinte a fost cel al numirii lui Viorel Mazilu în funcția de secretar general al FRH. 12 dintre membrii Consiliului i-au solicitat demisia din CA, dar și dovezi că nu mai are nicio legătură cu clubul de juniori  ”Talentul este Cheia”.

ADVERTISEMENT

În plus, s-au solicitat mai multe documente și contracte semnate după 1 august de noua conducere a FRH în care să fie vizibilă organigrama FRH, cine sunt antrenorii loturilor naționale, dar și fișa postului noului secretar general.

Ruptură între Constantin Din și Sorin Dinu, foștii colegi de arbitraj!

Președintele Constantin Din și vicepreședintele Sorin Dinu s-au contrat în timpul ședinței, ruptura dintre cei doi devenind evidentă. Sorin Dinu l-a atenționat de mai multe ori pe Constantin Din că este un abuz să nu prezinte unele documente și să nu țină cont de votul majorității Consiliului de Administrație.

ADVERTISEMENT

Un alt măr al discordiei este reprezentat de noile baremuri ale arbitrilor, care au crescut de 5 ori în acest sezon. Mai mulți membrii din Consiliul de Administrație au susținut că pe statele de plată pe care cluburile le plătesc pentru arbitraj nu apare: “Plata baremurilor arbitrilor și observatorilor”, ci “Taxă de participare în competiție”, care este cu totul altceva.

Președintele FRH a suspendat ședința înainte de final!

Ședința a fost întreruptă brusc de președintele Constantin Din, deși au mai rămas de discutat puncte de pe ordinea de zi. Rămâne de văzut cum se vor desfășura lucrurile de acum încolo, cert este că nu va fi liniște în handbalul românesc.

ADVERTISEMENT

După debarcarea lui Alexandru Dedu s-au format noi tabere, iar ședințele Consiliului de Administrație sunt, mai nou, cu acuzații dure, scandaluri și cereri de demisii. Au existat și membrii ai CA care voiau să își dea demisia din cauza haosului creat, însă aceștia au fost întorși din drum.

  • 28 aprilie 2022 este data la care Constantin Din a câștigat alegerile
  • 12 membri din CA i-au cerut demisia lui Viorel Mazilu din consiliu

 

ADVERTISEMENT