Fotbal international

Scandal la Hoffenheim – Dortmund: “Proceduri criminale și interdicții”

23.09.2018 | 13:59
Scandal la Hoffenheim  Dortmund Proceduri criminale si interdictii

Hoffenheim și Borussia Dortmund s-au duelat în etapa a 4-a din Bundesliga, scorul final al întâlnirii fiind 1-1. Fanii lui Dortmund și-au făcut de cap și au distrus mai multe toalete aflate în sectorul lor de tribună, apoi și-au amintit de războiul cu patronul gazdelor, Dietmar Hopp, care în urmă cu mai mulți ani a depus plângere împotriva mai multor ultrași pe motiv că l-au apostrofat la un meci.

În Germania sunt câteva cluburi care nu sunt agreate de către toți iubitorii fotbalului nemțesc pe motiv că au fost preluate de investitori bogați și transformate în afaceri. Printre aceste echipe se numără și Hoffenheim, echipă preluată de Dietmar Hopp în anul 2000 în liga a 5-a și care a reușit să ajungă pe prima scenă a fotbalului german după doar 8 ani. Hopp a depus plângeri pe numele a 30 de suporteri de-ai lui Dortmund în urmă cu mai mulți ani, după ce a fost înjurat în timpul unui meci din Bundesliga.

Ultrașii Borussiei nu l-au uitat și au afișat un banner cu dedicație la partida Hoffenheim – Borussia Dortmund. “Proceduri criminale și interdicții de a părăsi locuința doar din cauza unor cântece insultătoare? Ce rahat e ăsta, fiu de târfă?”, este mesajul afișat de fanii lui Dortmund, alături de chipul lui Hopp aflat în vizorul unei lunete.

Scandal în Bundesliga la partida Hoffenheim – Borussia Dortmund

Clubul din Dortmund s-a disociat de supoerterii care au afișat bannerul. “N-avem nicio scuză pentru ce s-a întâmplat. Noi, ca și club, trebuie să ne cerem scuze”, a declarat Michael Zorc, directorul sportiv al celor de la Borussia Dortmund.

Joelinton a deschis scorul în minutul 44 al partidei Hoffenheim – Dortmund și se prefigura o înfrângere pentru oaspeți mai ales după eliminearea lui Diallo din minutul 76. Reus i-a pasat perfect lui Pulisic în minutul 86, iar meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Banner al fanilor lui Dortmund
Banner al fanilor lui Dortmund