News

Scandal la metrou! Tânăr fără mască, încătușat și amendat! Jandarmeria: „Bărbatul a devenit recalcitrant”. Video

13.07.2020 | 14:20
Scandal la metrou Tanar fara masca incatusat si amendat Jandarmeria Barbatul a devenit recalcitrant Video
ADVERTISEMENT

Scandal la metrou, mai exact în stația Piața Unirii, acolo unde un călător care nu avea masca pusă corect a fost luat pe sus de jandarmi.

De altfel, pe imaginile surprinse chiar de martori, se vede cât se poate de clar că oamenii legii încearcă să îl imobilizeze pe tânărul care avea masca de protecție sub nas.

ADVERTISEMENT

Acesta se opune, începe la un moment dat să se zbată, țipă și chiar încearcă să dispară. Într-un final, jandarmii reușesc să îl scoată pe tânăr din tren și să îl încătușeze.

Scandal în stația de metrou Piața Unirii!

De remarcat că, în tot timpul intervenției, mai mulți călători îi critică pe jandarmi pentru modul în care aceștia au ales să acționeze.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, pe imaginile surprinse se observă și doi polițiști care asistă la întreaga operațiune de imobilizare și care apoi îi urmează pe cei patru jandarmi în timp ce-l escortau pe tânăr.

Purtătoarea de cuvânt al Brigăzii speciale a Jandarmeriei, Aktug Nebahat, spune că polițiștii și jandarmii care patrulau la metrou l-au văzut pe bărbatul care nu purta corespunzător masca de protecție.

ADVERTISEMENT

Aceștia i-au solicitat în mod direct să poarte corect masca, însă bărbatul a devenit recalcitrant. A ales să fugă pe scările care duc spre metrou și a urcat în trenul care mergea spre stația Tineretului.

„S-a procedat la urmărirea celui în cauză, iar în momentul imobilizării, acesta a opus rezistență, devenind recalcitrant cu forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, a fost încătușat și condus la poliția metroului”, a spus purtătoarea de cuvânt care a mai transmis că bărbatul a fost amendat.

VEZI VIDEO AICI

Vă readucem aminte că poliţiştii şi jandarmii din Bucureşti au făcut, săptămâna trecută, controale pentru a verifica respectarea măsurilor de protecţie sanitară la metrou.

Au fost aplicat nu mai puțin de 169 de amenzi. Cele mai multe au vizat încălcarea legii privind starea de alertă.

”În săptămâna ce tocmai s-a încheiat , Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada de Poliţie Transport Public a desfăşurat acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr 55/2020, măsurile de protecţie împotriva infectării cu virusul COVID-19, în staţiile şi garniturile de metrou. Pe parcursul celor 7 zile, în urma verificărilor efectuate, în  care au fost implicaţi şi reprezentanţi ai jandarmeriei, au fost constatate şi aplicate  169 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.360 lei”, a transmis Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că 120 de amenzi au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55/2020 privind starea de alertă, 33 pentru abateri de la normele de convieţuire socială (Legea nr. 61/1991), iar 49 pentru alte abateri.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: