Fotbal international

Scandal la naționala Angliei! Din ce motiv se ceartă vedetele echipei cu restul jucătorilor

10.10.2018 | 16:37
Scandal la nationala Angliei Din ce motiv se cearta vedetele echipei cu restul jucatorilor

Drepturile comerciale pe care urmează să le încaseze în viitor jucătorii din naționala Angliei au iscat un conflict în interiorul echipei. Unii dintre fotbaliștii antrenați de selecționerul Gareth Southgate se plâng că vor câștiga mai puțin decât vedetele din lot odată cu semnarea noilor contracte. Un apropiat de-al jucătorilor susține că aceștia ar putea urma modelul danezilor, care au intrat în grevă înainte de meciul cu Slovacia din urmă cu o lună, din același motiv.

Contractul semnat de Federațiea din Anglia cu agenția 1966 Entertainment în urmă cu 12 ani expiră în curând. Oficialii Federației insistă ca noile contracte pentru drepturile de imagine și cele comerciale să fie semnate, în ciuda ruperii legăturii cu Terry Byrne, fondatorul agenției 1966, care s-a ocupat și de contractul selecționerului Gareth Southgate. Federația a format un comitet de 7 jucători – Harry Kane, Jordan Henderson, Adam Lallana, Eric Dier, Kyle Walker, Fabian Delph și Jesse Lingard – pentru a stabili detaliile.

Scandal la naționala Angiei! Vedetele echipei se ceartă cu restul jucătorilor

Îngrijorările jucătorilor au fost transmise unui avocat sportiv, pe care Federația îl plătește pentru a apăra interesele lui Kane, Henderson și Lallana. Un eventual acord ar putea încălca regulile naționalei de fotbal a Angliei, în timp ce grupul format din liderii din lot nu poate reprezenta Anglia, susțin surse judiciare. Avocații mai spun că jucătorii englezi ar putea risca să fie dați în judecată de agenția 1966. Se zvonește chiar că Harry Kane ar avea rezervări în ceea ce privește noile contracte, care ar putea afecta relațiile dintre jucători.

În aceste condiții, Southgate se luptă din greu să mențină un spirit de unitate în rândul jucătorilor, mai ales că are exemplul danezilor, care au intrat în grevă luna trecută, înainte de meciul cu Slovacia, din același motiv care stârnește nemulțumire la naționala Angliei. Selecționerul Danemarcei s-a văzut nevoit să încropească o echipă din jucători veniți din ligile inferioare sau din fotbalul în sală, iar danezii au fost învinși cu 3-0.