Sporturi

Scandal la nivel înalt între Rafael Nadal și Novak Djokovic: ”E obsedat de recorduri” / ”Mă țin de obiectivele mele”

20.04.2021 | 12:08
Scandal la nivel inalt intre Rafael Nadal si Novak Djokovic E obsedat de recorduri  Ma tin de obiectivele mele
ADVERTISEMENT

Un nou scandal la nivel înalt a izbucnit în tenisul mondial, după ce Rafael Nadal l-a atacat pe Novak Djokovic pe tema obiectivelor, iar liderul clasamentului ATP nu a întârziat să reacționeze.

Sârbul a câștigat la începutul acestui an pentru a noua oară turneul de Grand Slam de la Australian Open, după ce l-a învins în minimum de seturi pe rusul Daniil Medvedev, scor 7-5, 6-2, 6-2.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost al 18-lea trofeu de Grand Slam pentru Nole, care se apropie de Nadal şi Federer la acest capitol. Rivalii săi au 20 de titluri majore. Mulţi specialişti sunt convinşi că Djokovic îi va depăşi pe cei doi, dacă ţinem cont de modul în care domină circuitul în acest moment.

Rafael Nadal și Novak Djokovic, scandal pe tema recordurilor

Într-un interviu acordat pentru Metro, Rafael Nadal l-a ”înțepat” pe Novak Djokovic, despre care a spus că este obsedat de recorduri, dar afirmația a fost contrazisă de jucătorul sârb, care pare a nu dori să se implice foarte mult în acest scandal.

ADVERTISEMENT

”Vreau să câștig mai multe Grand Slam-uri, dar Novak este mai obsedat. Nu într-un mod negativ. Este mai concentrat pe aceste lucruri și asta înseamnă mult pentru el. Vorbește întotdeauna despre recorduri.

Bravo lui, dar aceasta nu este și abordarea mea. Am o ambiție sănătoasă. Bineînțeles că sunt ambițios altfel nu aș fi niciodată în poziția în care mă aflu astăzi, dar probabil am un alt tip de ambiție decât el”, a declarat Nadal.

ADVERTISEMENT

Nole, răspuns diplomatic pentru Rafa

Răspuns lui Djokovic a venit într-o conferință de presă la turneul de la Belgrad: ”Nu pot vorbi în numele lui, nu știu cum gândește el, dar este dreptul său de a-și exprima o părere: cum mă vede în raport cu recordurile. Personal, nu mă simt obsedat de nimic în viață. Ceea ce simt este pasiune și o dorință imensă”.

”Mă îndrept spre atingerea obiectivelor mele și nu am avut niciodată o problemă vorbind despre asta. Poate că cineva nu poate să zică ceva și să se țină de acel lucru, dar nu am avut niciodată dificultăți în a spune: ‘Vreau să bat acest record sau să ating un anumit obiectiv’. Nu știu de ce ar fi un lucru rău.

ADVERTISEMENT

”Totul este o chestiune de percepție și interpretare a ceea ce spunem noi. Îl respect pe Rafa, probabil mai mult decât orice alt jucător din lume. El este cel mai mare rival din viața mea”, a spus Djokovic, conform L’Equipe.

ADVERTISEMENT