Sport

Scandal la Ovidiu. Gică Hagi și Leo Grozavu, eliminați. Oficialii din Covasna cer sancțiuni: ”Gata! Nu mai acceptăm!”

Farul Constanța se menține neînvinsă în Liga 1. ”Marinarii” au trecut cu 1-0 de Sepsi Sfântu Gheorghe într-un meci în care, pe final, final cei doi antrenori a fost mai războinici decât toți jucătorii de pe teren la un loc.
09.08.2021 | 22:47
Scandal la Ovidiu Gica Hagi si Leo Grozavu eliminati Oficialii din Covasna cer sanctiuni Gata Nu mai acceptam
ADVERTISEMENT
09-08-2021
19:47

Attila Hadnagy, directorul general Sepsi: ”Arbitrii să fie mai atenți, să oprească meciurile”

Oficialii echipei Sespi Sfântu Gheorghe au reacționat vehement la finalul partidei cu Viitorul Constanța, pierdută de secui cu 0-1, la Ovidiu. Portarul Roland Niczul s-a plâns că a fost jignit încă din minutul 15 al meciurilui și că a fost atacat permanent cu sticle de apă și suc.

Galeria dobroenilor a scandat pe parcursul jocului mai multe lozici anti-maghiare, iar acest lucru i-a scos din minți pe șefii grupării covăsnene. 

”Gata! Nu mai acceptăm! Vă deranjăm cu ceva? Ne retragem și gata. Cu ce-am greșit? Să ne zică nouă cineva că a fost tratat urât la Sfântu Gheorghe. Nimeni nu o să spună asta, pentru că la noi lumea nu are grija altora. 

Reprezentăm România! La tragerea la sorți din Europa a scris Sepsi Sf. Gheorghe (ROU). Suntem din România! Sfântu Gheorghe e în România. Arbitrii să fie mai atenți și la ce e în tribune. Să oprească meciurile.

Orice pas de pe banca noastră e văzut, dar nenorocirile din tribune nu le aude chiar nimeni? Cerem sancțiuni aspre! Așa nu se mai poate. Mereu am tăcut, însă nu mai putem așa”, a tunat Attila Hadnagy, directorul general al lui Sepsi. 

Noua echipă a Constanței arată bine în acest început de sezon. După patru meciuri disputate ”marinarii” sunt neînvinși și, alături de Rapid, singurele formații fără gol primit.

Adversara dobrogenilor, Sespi, nu mai arată siguranța din sezonul precedent. Rezultatele mai puțin convingătoare din acest campionat creează o tensiune aproape palpabilă.

ADVERTISEMENT

Dublă eliminare în minutele adiționale

Antrenorii celor două echipe, Gică Hagi și Leo Grozavu au fost mai determinați decât toți jucătorii de pe teren și oficialii de pe cele două bănci tehnice.

În minutele adiționale cei doi au avut un dușman comun, Sorin Andrei Antonie, al patrulea arbitru al întâlnirii. Cei doi tehnicieni au fost atât de vocali încât centralul Adrian Cojocaru a fost nevoit să-i elimine pe amândoi. La finalul întâlnirii niciunul dintre cei doi nu a vrut să dea detalii de la ce a pornit scandalul.

ADVERTISEMENT

”Am depășit puțin, plătim. Când greșești, plătești! Asta e!”, a declarat Hagi imediat după meci.

”N-am înțeles de ce am fost eliminat. Trăim într-o țară în care legea e făcută de Comisia Centrală a Arbitrilor. Eu nu voi fi niciodată judecat ca un antrenor de la CFR Cluj sau de la FCSB”, a reacționat și Leo Grozavu.

ADVERTISEMENT

Nici Hagi, nici Leo Grozavu nu au părăsit cu una cu două terenul, cei doi continuând să-i reproșeze ceva celui de al patrulea oficial, chiar și după ce au văzut roșu din partea lui Cojocaru.

Derapaje xenofobe ale galeriei ”marinarilor”

Meciul dintre Farul Constanța și Sespi Sfântu Gheorghe a a oferit un fotbal plăcut, cu ritm bun, dar fără ocazii numeroase la cele două părți.

ADVERTISEMENT

Singura reușită a partidei l-a avut în prim-plan pe Betancour care a punctat în debutul reprizei a doua. Dacă pe teren spectacolul sportiv a fost nul de calitate, în tribune lucrurile a degenerat încă din primul sfert de oră.

Suporterii grupării dobrogene au scandat lucruri care cu siguranță vor ajunge în atenția Comisia de Combatere a Violenţei în Sport, din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului.

”Au fost scandări xenofobe. 10 suporteri de la Farul m-au scuipat când mergeam după minge. Nu mi se pare normal ca în 2021 să se întâmple astfel de lucruri.

Facem parte din campionatul românesc și LPF și FRF ar trebui să se autosesizeze. Îmi găsesc greu cuvintele despre meci, am rămas cu un gust amar”, a declarat la finalul partidei portarul oaspeților Roland Niczuly.

Scandările fanilor echipe lu Gică Hagi, cu conotații xenofobe, nu vor rece nesancționate de comisiile abilitate, cu atât mai mult cu cât este al doilea meci în care o echipă din Secuime trebuie să suporte astfel de manifestări.

La jumătatea săptămânii trecute fanii Stelei s-au dat și ei în stambă. Au afișat bannere cu mesaje xenofobe, au scandat lucruri greu de reprodus și au oprit de două or meciul cu Csikszereda, din cauza spectacolului pirotehnic.

ADVERTISEMENT