News

Scandal la Primăria Capitalei după ce Nicușor Dan nu a permis accesul consilierilor în sala de ședință. Reacția lui Bădulescu

29.01.2021 | 13:35
Scandal la Primaria Capitalei dupa ce Nicusor Dan nu a permis accesul consilierilor in sala de sedinta Reactia lui Badulescu
ADVERTISEMENT

A izbucnit un scandal la ședința Consiliului General al Municipiului București, după ce Nicușor Dan a interzis accesul consilierilor în sală. Reacția lui Aurelian Bădulescu cu privire la această situație nu a fost una foarte pozitivă.

Primarul general era păzit de polițiștii locali, fiind și cei care-i supravegheau pe cei rămași în afara ușilor închise ale sălii unde se defășura respectiva ședință. Motivul pentru care Nicușor Dan i-ar fi ținut afară este reprezentat de resptricțiile cauzate de pandemie.

ADVERTISEMENT

Consilierii generali ai PSD nu au acceptat aceste explicații. Ei au susținut că Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu, iar acest lucru le permite accesul în sală. Ei au precizat că lucrările Consiliului Local al Sectorului 1 s-au desfășurat, în ziua precedentă, cu prezența fizică, nu doar online, a consilierilor.

Scandal la Primăria Capitalei după ce Nicușor Dan nu a permis accesul consilierilor în sala de ședință. Reacția lui Bădulescu

Aurelian Bădulescu a postat pe Facebook o solicitare de acces în sală: ”consilierii generali PSD solicită Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, ca ședința convocată astăzi de la ora 11.00 sa se desfășoare cu participarea tuturor consilierilor generali în sala Consiliului General al Municipiului București (CGMB) din Primăria Capitalei, așa cum se desfășoară ședințele de Consiliu în toată țara”.

ADVERTISEMENT

„Cei 21 de consilieri generali ai grupului politic PSD consideră că instituția Primarului Municipiului București nu are atribuții privind stabilirea modalității în care se pot desfășura ședințele Consiliului General al Municipiului București, acesta fiind atributul exclusiv al CGMB în conformitate cu dispozițiile art. 129 alin.3, alin. a al Ordonaței Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ. De asemenea, consilierii generali ai PSD reclamă comportamentul Primarului General al Capitalei în privința modalității în care convoacă și în acest moment ședintele de Consiliu General, când Capitala a ieșit din scenariul roșu” a adăugat acesta.

Bădulescu adaugă că nu se poate pune problema restricțiilor din pandemie: „acum sunt întrunite toate condițiile pentru desfășurarea cu prezența fizică în sala de Consiliu a tuturor consilierilor generali. În București rata de infectare este sub 3 cazuri la mia de locuitori”.

ADVERTISEMENT

Despre primarul general, acesta spune că dorește să se ascundă în spatele măsurilor anti-Covid-19: „primarul general nu se mai poate ascunde așadar în spatele scuzei unei posibile infectări cu Covid 19, dacă ședințele s-ar desfășura cu toți consilierii generali în sala care are peste 100 de locuri, deci este oricum suficient de încăpătoare pentru a asigura condițiile de distanțare”.

Nu au întârziat să apară nici atacurile la adresa edilului. „Singura explicație rămâne frica exacerbată pe care Nicușor Dan o are vis a vis de întâlnirea față în față cu grupul politic PSD, prin raportarea la necunoașterea legii și lipsa evidentă a calităților pe care ar trebui să le dețină primarul general al Municipiului București”, a precizat acesta.

ADVERTISEMENT

Totodată, Aurelian Bădulescu a precizat că, dacă nu-i vor fi luate în considerare aceste solicitări, va raporta problema instituțiilor naționale şi va merge până la cele europene. Între timp, pe holurile clădirii a ieșit un adevărat scandal cu polițiștii care resptricționau accesul în sală.

ADVERTISEMENT