Scandal la Primăria Capitalei! Ştefănel Marin atacă în instanţă înlăturarea sa de la conducerea PMB

Fostul primar general interimar al Bucureştiului, Ştefănel-Dan Marin, a declarat vineri, că va ataca în instanţă hotărârea prin care a fost înlăturat de la conducerea Primăriei Capitalei....
04.12.2015 | 13:59
Scandal la Primaria Capitalei Stefanel Marin ataca in instanta inlaturarea sa de la conducerea PMB
ADVERTISEMENT

Fostul primar general interimar al Bucureştiului, Ştefănel-Dan Marin, a declarat vineri, că va ataca în instanţă hotărârea prin care a fost înlăturat de la conducerea Primăriei Capitalei.

“Mai mult ca sigur voi ataca în contencios administrativ la Tribunalul Bucureşti, probabil săptămâna viitoare. (…) Înlăturarea de la Primărie, dacă urmăriţi expunerea de motive (a hotărârii prin care a fost înlăturat de la conducerea Primăriei — n.r.), consider că a fost ilegală. În primul rând că expunerea de motive este una falsă în ceea ce priveşte transparentizarea actului administrativ”, a afirmat fostul edil pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

În opinia sa, în expunerea de motive sunt “bazaconii”.

“Este un neadevăr tot ce au spus în acea expunere de motive. Pe ei i-a interesat să ajungă la ‘ciolan’ acum, când mai sunt nişte bani în bugetul Primăriei. Tot ce au scris acolo sunt numai bazaconii. Au încercat pe partea de corupţie, au văzut că nu le iese nimic, pentru că mi-am văzut de treaba mea, au văzut că nu am făcut niciun fel de contract nici eu, nici prin interpuşi, nici prin interpuşii interpuşilor. Au zis: ‘Cu ce să-l facem să plece pe ăsta, că nu vrea să ne numească directori, să ne lase în continuare să lucrăm şi a început să spună din casă”. Şi atunci s-au supărat, au dat mâna ‘aripa Negoiţă’ cu PSD, PNL şi parte din PMP”, a susţinut fostul primar.

El a menţionat că a făcut demersuri privind transparentizarea actului administrativ.

“În prima şedinţă ordinară, punctul 1 sau 2 a făcut referire la contractarea unor servicii de audit extern. Există o decizie 1.512 prin care am solicitat tuturor instituţiilor aflate în subordinea CGMB şi a direcţiilor din cadrul Primăriei să urce pe site, conform tabelului pe care l-am sugerat, toate datele referitoare la contractele ce fac obiectul OG 34 şi nu numai, respectiv care sunt fie de licitaţie — vorbim despre sume de peste 30.000 de euro — sau sub 30.000 de euro, indiferent că este vorba despre un contract ce are suma 1.000 de lei”, a precizat Ştefănel-Dan Marin.

ADVERTISEMENT

Referitor la luarea unor măsuri urgente pentru Bucureşti, el a spus că ordinea de zi a şedinţei din 26 noiembrie, unde figura un proiect privind bugetul RADET, a fost postată pe site în jurul datei de 20 noiembrie.

“Se ştia că aveam bugetul RADET pe ordinea de zi. Cu toate astea, nu şi-au permis să mai aştepte”, a spus fostul edil, înlăturat de la şefia Primăriei Capitalei pe 24 noiembrie.

ADVERTISEMENT

El a mai susţinut, pe de altă parte, că a dorit să elimine corupţia.

“Tot ceea ce înseamnă extirparea oricărei fapte de corupţie şi a oricăror combinaţii pe care unii factori politici le făceau în Primărie aveam de gând să le elimin, ceea ce am şi făcut în două luni. Nu este uşor să dai jos nişte directori destul de mari, care aveau conexiuni în lumea politică”, a subliniat fostul primar general interimar al Capitalei.

Ştefănel-Dan Marin a publicat pe pagina sa de Facebook o listă cu opt persoane care i-au fost propuse pentru funcţii de conducere în Primăria Capitalei şi pe care, menţionează el, a refuzat să-i numească.

ADVERTISEMENT

Potrivit postării, funcţiile sunt următoarele: consilier personal pe domeniul Transporturi şi Turism, director general Direcţia Infrastructură şi Servicii Publice, director general Direcţia Generală Operaţiuni, director general şi director general adjunct la Administraţia Străzilor, director general Club Sportiv Municipal Bucureşti, director general Centrul de Cultură “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” şi un post la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor.

“Refuzul numirii persoanelor de mai sus este unul dintre motivele pentru care am fost destituit. “Curăţenie până la capăt! P.S. Urmează: Legăturile alambicate între anumite firme deţinute de interpuşi cu anumite instituţii de cultură”, a mai scris el pe reţeaua de socializare.

Sursă: www.realitatea.net

ADVERTISEMENT