News

Scandal la protestul anti-mască de la Mangalia. Polițiștii au intervenit cu gaze lacrimogene. Video

20.09.2020 | 10:06
Scandal la protestul antimasca de la Mangalia Politistii au intervenit cu gaze lacrimogene Video
ADVERTISEMENT

Proteste împotriva obligativității purtării măștii de protecție în școli au avut loc sâmbătă și la Mangalia. Aici, Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene.

Zeci de persoane au ieșit într-o piață din oraș pentru a-și manifesta nemulțumirea publică față de măsura autorităților, iar la un moment dat s-a iscat un conflict.

ADVERTISEMENT

Pentru aplanarea acestuia, cei de la Poliție au fost nevoiți să folosească gaze lacrimogene, moment în care au început scandările clasice contra celor aflați în funcții de decizie.

Gaze lacrimogene folosite de Poliție la protestul ”anti-mască” din Mangalia

Au fost momente tensionate sâmbătă după-amiaza în Mangalia. Mai multe zeci de persoane care au protestat împotriva purtării măștilor de protecție și a altor măsuri anti-Coronavirus luate de autorități.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după startul manifestației, poliţiştii au încercat să legitimeze o persoană, iar după refuzul acesteia de a prezenta documentele, s-a iscat un mic conflict.

În timpul intervenției, cei de la Poliție au folosit gaze lacrimogene, moment în care oamenii au început să strige ”ruşine” şi să-i acuze că folosesc aceste gaze iritante în prezența copiilor.

ADVERTISEMENT

Reacția Poliției după acest conflict

Surse din cadrul Poliției Mangalia au declarat, pentru publicația Ziua de Constanța, că persoanele care protestau sâmbătă nu aveau autorizație în acest sens. Din această cauză, polițiștii și jandarmi s-au deplasat la fața locului, unde se desfășura o acțiune de protest pentru care nu exista autorizație, astfel că se încălcau prevederile legislative în vigoare.

În momentul legitimării persoanelor prezente, una dintre persoane a refuzat să prezinte actele, moment în care mai mulți oameni au venit în sprijinul acesteia. Protestatarii au început să scandeze împotriva forțelor de ordine, astfel că s-a folosit spray-ul lacrimogen.

ADVERTISEMENT

Un protest și mai mare a avut loc sâmbătă în Piața Universității din București. Circa 200 de persoane s-au adunat în stradă pentru a scanda împotriva purtării măștii de protecție, măsură considerată de aceștia drept un abuz al autorităților.

Oamenii ieșiți în piață au cerut ca masca de protecție să nu mai fie obligatorie în instituțiile de învățământ şi consideră că este inuman felul în care ministrul Educației a organizat desfășurarea anului școlar.

ADVERTISEMENT