Cele mai citite

Continuă scandalul de la meciul de rugby Belgia – Spania! ”Prestaţia arbitrului român va fi analizată”

Rugby Europe, for condus de Octavian Morariu, a dat publicităţii un comunicat, după scandalul izbucnit în urma prestaţiei arbitrului român Vlad Iordăchescu la meciul Belgia - Spania.
19.03.2018 | 10:26
Continuă scandalul de la meciul de rugby Belgia - Spania! ”Prestaţia arbitrului român va fi analizată”
ADVERTISEMENT

Rugby Europe informează că delegările arbitrilor au fost făcute înaintea începerii turneului Rugby Europe Championship, dar precizează că va fi analizată prestaţia românului Vlad Iordăchescu, în urma scandalului iscat la meciul Belgia – Spania.

”În urma meciului dintre Belgia şi Spania, care a avut loc la Bruxelles, Rugby Europe doreşte să facă următoarele precizări. Rugby Europe a selecţionat întotdeauna cei mai buni arbitri internaţionali, indiferent de competiţie, contribunind la dezvoltarea unor arbitri internaţionali europeni foarte buni. La fel ca pentru toate competiţiile internaţionale importante, delegările pentru Rugby Europe Championship s-au făcut înaintea turneului, de un comitet independent şi neutru de specialişti (niciun membru al conducerii Rugby Europe). Această selecţie a fost revăzută şi confirmată în timpul turneului, pe baza performanţelor arbitrilor la nivel internaţional. Chiar dacă înţelegem că rezultatul meciului deschide discuţii pasionante, Rugby Europe nu îşi permite să judece performanţa arbitrajului până când nu va fi făcută o analiză completă a întâlnirii. Aceasta este procedura obişnuită la fiecare meci”, se arată în comunicat.

Spaniolii îl acuză pe Morariu în tot acest scandal

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) anunţase că va depune o reclamaţie la Rugby Europe pentru a se analiza arbitrajul lui Vlad Iordăchescu la meciul dintre echipa Spaniei şi cea a Belgiei, scor 18-10 pentru belgieni, rezultat de care a beneficiat România, care s-a calificat la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

“FER va depune reclamaţie la Rugby Europe (RE) şi la World Rugby astfel încât Comisia de Arbitri a RE să vadă înregistrarea video a meciului şi să decidă dacă prestaţia arbitrului a fost părtinitoare deliberat, pentru favorizarea României, iar dacă a fost astfel să acţioneze în consecinţă”, se arată pe site-ul ferugby.es.

Federaţia menţionează că luna trecută i-a cerut fără succes preşedintelui Comisiei de Arbitri a Rugby Europe, Patrick Roben, să schimbe brigada de arbitri de la meciul Belgia – Spania, având în vedere faptul că România avea nevoie de o înfrângere a Spaniei pentru a se califica la CM.

ADVERTISEMENT

Echipa naţională de rugby a României a pierdut în Georgia, duminică, scor 16-25 (6-10), în Campionatul European, dar a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului cu scandal obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0).

Spania, echipa favorită la calificare înaintea ultimei etape, va trebui să treacă mai multe meciuri de baraj pentru a ajunge în Japonia. Ibericii consideră că victoria Belgiei în faţa Spaniei l-a avut ca “autor” pe arbitrul Vlad Iordăchescu.

ADVERTISEMENT

Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu stadionul din Bruxelles, unde a avut loc meciul. Arbitrul a tăiat acţiunile de atac ale Spaniei şi le-a permis belgienilor să placheze în aer, au acuzat jurnaliştii de la cotidianul spaniol Marca.

Mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare au postat mesaje în care se declară consternaţi de delegarea unui arbitru român la partida de la Bruxelles şi îl acuză pe Octavian Morariu, preşedintele Rugby Europe, forul continental de profil, de ”manevre” pentru calificarea României.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri