News

Scandal la ședința de stabilire a bugetului Capitalei. Nicușor Dan a dat afară din sală un director din Primărie

21.01.2021 | 19:27
Scandal la sedinta de stabilire a bugetului Capitalei Nicusor Dan a dat afara din sala un director din Primarie
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan l-ar fi dat afară din sala de ședințe pe directorul economic al ALPAB, fiind nemulțumit de cheltuielile propuse de acesta.

Primarul Capitalei Nicușor Dan i-ar fi cerut lui Răzvan Nițu să iasă din sala de ședințe unde se discută bugetul pe 2021.

ADVERTISEMENT

Motivul? Nițu ar fi declarat că Bucureștul are nevoie de 3.000 de bănci, la prețul de 5.000 de lei banca.

Scandal cu Nicușor Dan la ședința pentru stabilirea bugetului

Niță, adus în administrația Capitalei de Gabriela Firea, ar fi fost scos din sală de Nicușor Dan, care l-ar fi întrebat: „Vă bateți joc de noi?”.

ADVERTISEMENT

Potrivit Adevărul, Nicușor Dan a răbufnit în dialogul avut cu directorul economic al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Răzvan Niţu, când a aflat cât costă o bancă.

Vă bateţi joc de noi? Vă rog să părăsiţi sala în acest moment”, i-a cerut Nicuşor Dan lui Niţu.

ADVERTISEMENT

Dan nu a acceptat prețul propus de Nițu, 15 milioane de lei pentru bănci, în condițiile în care Primăria Capitalei încearcă să facă economii în acest an.

Răzvan Nițu a fost numit în 2016 șef al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. În 2017 a ajuns administrator special al RADED, după care a ajuns la companii din subordinea primăriei cum ar fi Iluminatul Public, unde a fost director executiv, dar şi la ALPAB, unde e director economic.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan anunțase zilele trecute că bugetul Capitalei va fi construit fără atenții pentru „băieții deștepți”. „Construim în mod transparent bugetul Primăriei Capitalei pentru acest an – împreună cu direcțiile PMB, consilierii municipali și organizațiile non-guvernamentale. Fără aranjamente contra bucureștenilor, fără dictat administrativ, fără cadouri pentru „băieți deștepți”.

Azi am avut prima rundă de discuții, concentrându-ne pe transport, mediu înconjurător, urbanism, educație și cultură. Urmează discuții pe celelalte domenii, iar la sfârșitul acestei luni vom avea o primă formă a bugetului pentru 2021, care va fi supusă dezbaterii publice în cursul lunii februarie. Sunt consultări autentice, nu mimate; luăm în calcul puncte de vedere diferite și promovăm soluții argumentate.

Va fi un buget cinstit și realist, care va ține cont atât de proiectele în derulare, cât și de nevoia pentru noi investiții”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: